El Toboso

Terug in de tijd van Cervantes! Posada met een verhaal...

Tussen de 75 en 100 euro per nacht. Kleinschalig, sfeervol en comfortabel.

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Posada el Toboso

Historische herberg uit de 17e eeuw

In het hart van Castilla la Mancha, het land van Don Quijote, circa 60 kilometer ten zuiden van Toledo, vindt u El Toboso. Een klein stadje met circa 2.200 inwoners. In het centrum vindt u deze 17e-eeuwse Posada,  van oorspong de eerste landelijke herberg in La Mancha. De Posada, gevormd door een aantal landelijke woningen in de traditionele architectuur van La Mancha,  is prachtig gerestaureerd. De eigenaresse is een specialiste op het gebied van Cervantes en Don Quijote en zal u graag zeer uitgebreid informeren over diverse routes, bezienswaardigheden, typische fiestas en excursies in de omgeving. (NB: er wordt zeer weinig Engels gesproken).
Zij is een aantal jaren geleden begonnen een boek te schrijven over lokale plaatselijke recepten uit de tijd van Don Quijote. In de herberg vinden regelmatig lezingen en activiteiten plaats over dit thema.

Indeling en faciliteiten

De inrichting van de herberg is authentiek met veel prachtige en goed onderhouden antieke meubels en details in de stijl van de streek.
U waant zich terug in de tijd. Er zijn 11 tweepersoonskamers en een driepersoonskamer. Elke kamer in anders ingericht met indrukwekkende bedden en typische meubels van weleer. Hier ontbreken de meer moderne faciliteiten zoals tv’s en internet maar dat doet geen afbreuk aan het comfort. De onderkomens zijn bijzonder en u zult hier van een ontspannen verblijf kunnen genieten. Er wordt een zeer uitgebreid ontbijt geserveerd met o.a. toast, chorizo’s, kaas, eieren, embutido (lokale worst soort), boter, jam, fruit, yoghurt, sap, melk, koffie, chocolade en gebak. In overleg worden ook lunches en/of diners voor u bereid.

El Toboso en Cervantes

Toboso is beroemd omdat Miguel de Cervante’ Don Quichot, El Toboso noemt als de stad waar de personage Dulcinea leeft. Ze is niet alleen als een fictief personage in een roman, maar ook in de verbeelding van Don Quichote – ze is eigenlijk het boerenmeisje Aldonza Lorenzo. De stad komt ook voor in Graham Greene’s eerbetoon “Monseigneur Quichote”.

De belangrijkste monumenten en bezienswaardigheden in de gemeente zijn: de katholieke kerk van San Antonio Abad, gebouwd in de 15e eeuw. Het klooster van Trinitarias Recoletas, uit de 17e eeuw. Het Cervantine Museum. Het Museum van Dulcinea, een adellijk Palacete uit de 16e eeuw. Het meer van La Nava.

Meer informatie? Naar het aanvraagformulier

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: