Toledo

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Schitterende stad aan de Río Tajo

In 190 v.C. hebben de Romeinen Toletum, het huidige Toledo, gesticht op de oevers van de rivier de Taag. Het historische centrum van Toledo ligt schitterend op een heuvel boven de Taag (Río Tajo), de langste rivier van Spanje. Volgens een legende zou de bedding van de Taag door Hercules getrokken zijn met de punt van zijn zwaard. De Romeinen bouwden een fort op de plaats van het huidige Alcázar. In de 6e eeuw n.C. kozen de Visigoten Toledo als hun hoofdstad; ze lieten diverse kerken na. In 2010 heeft Toledo circa 82.000 inwoners.

Middeleeuwse allures

Een goudkleurige vesting overdag, roodgloeiend in het licht van de ondergaande zon, een perfect plaatje. Achter de oude muren vind je het bewijs van Toledo’s rijke geschiedenis. Deze stad met middeleeuwse allures is een van de meest tot de verbeelding sprekende steden van Spanje.

In de Middeleeuwen was Toledo een smeltkroes van christelijke, islamitische en joodse cultuur. Het mooiste monument van de stad – de Kathedraal – is in die tijd gebouwd. Toledo bezit veel werk van El Greco, die hier in de 16e eeuw woonde en zijn inspiratie hier vond. In de kerk van Santo Tomé vind je zijn beroemde schilderij getiteld “El Entierro del Conde Orgaz’, De begrafenis van de graaf van Orgaz.

Monumenten en musea

Het Alcázar, de Kathedraal, De Conventen van San Antonio de Padua, Santa Úrsula, Santo Domingo El Antiguo. Iglesia de San Román, Iglesia de Santo Tomé Mezquita de las Tornerías, Monasterio San Juan de los Reyes, Museo del Greco, Museo Victorio Macho, Museo-Hospital de Santa Cruz, Het Palacio de Galiana.

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: