Castrillo de los Polvazares

Ruraal hotel in prachtig dorpje bij León (Unesco werelderfgoed). 7 kamers.
Minder dan 75 euro per nacht. Kleinschalig en eenvoudig.

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Hosteria Maragatería

In het noordwesten van Castilla y León, in hart van de comarca de Maragatería, op 5 kilometer van Astorga vindt u in dit  historische dorpje waar de tijd stil lijkt te te staan. Gelegen op de kruising van de Ruta de la Plata en de Camino de Santiago. 

Velen handelaars in graan, wijn, olie en stoffen uit Galicië werden rijk en bouwden hier grote huizen. Het dorpje is gelegen in een groen, glooiend landschap, een dromerige plaatsje met brede straten met keien geplaveid, oranje-rode bakstenen huizen met groene deuren en raamkozijnen. Op de kerktoren en er buiten ziet u een verbazend groot aantal ooievaars. Het dorpje behoort tot historisch en cultureel erfgoed van Spanje.

Indeling en faciliteiten

Aan de rand van het dorp met schitterend uitzicht over de glooiende landerijen ligt deze Hosteria, een gebouw uit 1993, gebouwd op de restanten van een historisch landgoed. Het mooie pand past naadloos in de traditionele architectuur van het dorp. De ontvangst is vriendelijk en ongedwongen – u krijgt gewoon de sleutels van het pand mee, mocht u ‘s avonds op pad gaan en er niemand meer bij de receptie zijn!

Het hotel heeft 7 comfortabele en sfeervolle tweepersoonskamers, allen gelegen op de 1e verdieping aan een galerij met uitzicht op de omgeving en de Monte de Teleno (de heilige berg, die door de Romeinen aanbeden wed onder de naam Marte-Tileno).

De kamers zijn niet heel groot en kijken uit op de fraaie kerk en het dorp. Elke kamer heeft een eigen, volledig ingerichte badkamer, haardroger, verwarming, Wi-fi, TV.  Er zijn enkele kamers met twee bedden en enkele met een tweepersoonsbed.

Er is een zonneterras en u krijgt elke dag een uitgebreid ontbijt geserveerd met verse streekproducten. Het hotel heeft een uitstekend restaurant waar u typische recepten uit de keuken van deze streek kunt genieten, vooral stevige schotels met vlees, bonen en kikkererwten. Het restaurant is befaamd tot in de weide omgeving.

Omgeving

U wordt hier hartelijk ontvangen door Elena en Miguel, die u van alle informatie kunnen voorzien over de diverse activiteiten en excursie mogelijkheden in de omgeving, een paar voorbeelden:

León

León, de hoofdstad van het oude koninkrijk met dezelfde naam, bezit drie grote bouwwerken: San Isidoro, prototype van de Romaanse kunst, San Marcos, het oude pelgrimshospitaal en zijn kathedraal, een prachtig voorbeeld van de gotische stijl. Maar u vind hier ook oude wijken en interessante musea.

Astorga

Astorga, de hoofdstad van het graafschap Maragatería in de provincie León, ligt op 5 km. Het  biedt een rijke middeleeuwse erfenis, het gevolg van de ligging op het kruispunt van de Camino Santiago de Compostela en de Ruta de la Plata. Hier, in deze ommuurde stad vindt u Romaanse en Gotische architectuur: Een kathedraal, fraaie kerken, kloosters en ziekenhuizen verbonden met de geschiedenis van de pelgrimsroute. Een ander hoogtepunt is het werk van de modernistische architect Antoni Gaudí: het bisschoppelijk paleis. 

Las Médulas

El Bierzo, met o.a. de oude, Romeinse goudmijnen Las Médulas die op de werelderfgoed van Unesco staan. Las Médulas vormt een imponerend landschap met grillige, oranje rotsformaties.
Verder zijn er in de omgeving diverse routes en sportieve activiteiten mogelijk.

Deze accommodatie maakt deel uit van de 15 daagse rondreis Ruta de la Plata  

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: