Posada bij Segovia

Op 6 kilometer van Segovia. 8 kamers, fijn ontbijt en heerlijke diners!

Tussen de 75 en 100 euro per nacht. Kleinschalig, sfeervol en comfortabel.

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Landelijke Casona bij Segovia

In het slaperige dorpje Espirdo, net buiten Segovia vindt u een kerk en een kroeg aan het dorpsplein, en wat moderne buitenhuizen van de rijken uit de stad. Dit rurale hotel is een van de oudste en meest karakteristieke panden van het dorp, wat verder van zichzelf niet veel charme heeft.

De posada was van oudsher een privé woning uit de 19e eeuw en is geheel gerenoveerd tot een comfortabele herberg waar u gastvrij ontvangen wordt. Espirdo is een prima uitvalsbasis voor de verkenning van de ontelbare rijkdommen van deze regio en ideaal voor hen die liever niet in de stad en ook niet te afgelegen in de bergen willen verblijven.

Indeling Casona Espirdo

De Casona is prettig en comfortabel ingericht. Veel van de oude details en de traditionele architectuur van het pand zijn bewaard gebleven. De meubels zijn van hout en gietijzer en elk van de acht gastenkamers is verschillend ingericht. Zo hebben de kamers nog de originele houten balkenplafonds. De kamers hebben tweepersoonsbedden of twin beds en hebben allen een volledig ingerichte badkamer. Op de begane grond is een Superior-kamer met salon, toegankelijk voor gasten met een mobiliteitsbeperking.

Op verzoek wordt er een tv geïnstalleerd. Het kleine restaurant is gezellig en heeft een open haard en toegang tot de patio en tuin. Er wordt een dagelijks wisselend menu aangeboden met locale producten en gerechten voor een zeer schappelijke prijs, vergezeld door de uitstekende wijnen van de regio.

Het ontbijt is niet heel erg uitgebreid maar wordt met aandacht en verse ingrediënten bereid. De vriendelijke eigenaar Juan spreekt weinig engels maar doet er alles aan om uw verblijf aangenaam te maken. Zo zijn er al vele reizigers met de door hem getekende kaartjes op pad gegaan en hebben zodoende allerlei verassende plekjes in de omgeving kunnen ontdekken.
Vanuit het hotel heeft u zicht op het glooiende landschap rondom, de Sierra de Guadarrama in het zuiden met ‘La Mujer Muerta’ en ‘Siete Picos’ als meest herkenbare toppen.

Faciliteiten

Parkeren, gratis, om de hoek, Wi-fi, verwarming, Dagelijks wisselend ontbijt met lokale, verse ingrediënten en huisgemaakt brood. Diner, uitsluitend voor gasten. Picknicklunches op verzoek. Uitgebreide excursie informatie, fietshuur. Transfers naar Segovia,  Was-service, Bibliotheek, Afgesloten tuin met zitjes.

Segovia

Segovia wordt geroemd als mooiste vestingstad van Spanje. De oude stad ligt hoog op een rots tussen de Río Eresma en de Río Clamores. Bij zonsondergang heeft u vanaf boven een fantastisch uitzicht over het dal. Segovia was een militaire handelsplaats in de Romeinse tijd. Het beleefde zijn gouden tijd in de Middeleeuwen.

Het beroemde Aquaduct uit de 1ste eeuw n.C bracht water naar de hoge stad van 15 kilometer afstand. Haar 163 bogen van 29 meter op het hoogste punt worden ondersteund door enorme blokken steen uit de Sierra de Guadarrama. In de oude stad zijn belangrijke middeleeuwse en Renaissance gebouwen als de Casa de los Picos en de kerken San Juan de los Caballeros, San Esteban en de San Martín. De Kathedraal is de jongste grote Gotische kerk van Spanje. Met zijn vele gevelspitsen, torens en kantelen hoog boven de rotsen uitstijgend, lijkt het op een sprookjeskasteel.

Ávila

De middeleeuwse stadsmuur van Ávila is al van kilometers ver zichtbaar. Met 88 ronde torens en negen poorten loopt hij 2526 meter rond de stad. De fortachtige Catedral de San Salvador maakt er deel van uit. Zij werd gebouwd tussen de 11e en 13e eeuw en combineert Romaanse en barokstijlen. De Basílica de San Vincente heeft een mooie 14e eeuws gevel en portaal. Andere bezienswaardigheden zijn de Romaanse Iglesia de San Pedro en het 15e eeuws Real Monasterio de Santo Tomás. In het mausoleum hier is het graf van Juan, de enige zoon van de katholieke koningen Isabel en Ferdinand. Hij overleed in 1497 op 19 jarige leeftijd.

La Granja de San Ildefonso

Dit grote en indrukwekkende paleis ligt op de locatie waar Hendrik IV in de 15e eeuw een jachthuis bouwde. In 1721 begon Filips V aan dit project, waar hij probeerde zijn herinneringen aan het luisterrijke hof in Versailles van zijn grootvader, Lodewijk XIV, te doen herleven. De kerk is rijkelijk versierd met barokke elementen en in het Koninklijke Mausoleum vindt u de graven van Filips V en zijn vrouw, Isabel de Farnesio. In de tuinen staan statige kastanjebomen, zorgvuldig geknipte hagen en beeldhouwwerken.

El Escorial

Vanuit de Sierra de Guadarrama heeft u schitterend zicht op het imponerende grijze paleis van Philips II in San Lorenzo de El Escorial. Het Kloosterpaleis werd tussen 1563 en 1584 gebouwd en aan St. Laurentius gewijd. De strenge, sobere bouw leidde tot een nieuwe bouwstijl die een van de meest invloedrijke van Spanje zou worden. De artistieke rijkdom, waaronder zeer belangrijke kunstwerken van de koninklijke verzameling, bevindt zich in de musea, de kapittelzalen, de kerk, het koninklijke pantheon en de bibliotheek.

Deze accommodatie maakt deel uit van de Cultuur&Natuur rondreis Midden Spanje en de Fly Drive Segovia & Madrid

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: