León

Hartje León! 36 kleurrijke kamers.
Tussen de 100 en 125 euro per nacht. Kleinschalig, bijzonder, authentiek en charmant.

Posada Regidores

Op slechts 150 meter van de indrukwekkende Kathedraal van León bevindt zich, in het hartje van de middeleeuwse wijk, deze Posada. Het gebouw dateert oorspronkelijk uit 1370 en is circa 10 jaar geleden geopend als hotel. In de sfeervolle eetzaal vindt u nog resten van de Romeinse muren.

Indeling en faciliteiten

In de receptie met haar oude balken en warme kleuren wordt u gastvrij ontvangen door de vriendelijke medewerkers. Een prachtige oude trap leidt u naar boven, waar de 37 gastenkamers over drie verdiepingen verdeeld zijn, allen met een warme, sfeervolle inrichting en ruime badkamers. Een aantal van de kamers heeft een balkon.

De kamers zijn kleurrijk, met glimmende houten vloeren, gebeeldhouwde bedden en vrolijk geschilderde radiatoren. De badkamers zijn van alle gemakken en details voorzien, van badjassen tot geborduurde handdoeken. Dit hotel combineert rustiek met moderne faciliteiten. Er is een lift. Het kan ‘s nachts wat gehorig zijn.

Het restaurant wat bij het hotel hoort is befaamd tot in de wijde omtrek en bestond al 50 jaar voordat het hotel geopend werd. De chocolade-kastanje taart mag u beslist niet overslaan!

Parkeren

Het hotel ligt in een voetgangersgebied, bij uw reisbescheiden ontvangt u informatie over hoe het hotel te bereiken en waar te parkeren.

Over de stad

De stad León is de hoofdstad van de provincie León in het noordwesten van Spanje. León ligt op 841 meter hoogte op de Spaanse hoogvlakte en is met 136.414 inwoners de grootste stad van de provincie, die ongeveer een half miljoen inwoners telt. León is een echt Spaanse stad die wonderwel haar romaanse en gotische erfgoed wist te bewaren ondanks het feit dat het de is uitgegroeid tot een grote en bedrijvige stad.
León is bekend om zijn gotische kathedraal en andere monumentale gebouwen, waaronder de romaanse Real Colegiata de San Isidoro, het neogotische Botines Huis een van de vroegere werken de architect Antoni Gaudí, nu een bankgebouw en het platereske San Marcos uit de 16e eeuw. León is ook bekend om zijn traditionele “fiestas”, zoals Pasen. De indrukwekkende processies in deze stad zijn officieel uitgeroepen tot Internationale Bezienswaardigheid, welke vele bezoekers uit binnen- en buitenland trekt.

Deze accommodatie maakt deel uit van de:

Cultuur&Natuur rondreis door Midden Spanje

8 of 15 daagse rondreis Ruta de la Plata  

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: