Sebulcor

Ruraal hotel in provincie Segovia. 20 kamers

Tussen de 75 en 100 euro per nacht. Kleinschalig, sfeervol en comfortabel.

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Posada Sebulcór

Deze sfeervolle Posada is gelegen ten zuiden van het Natuurpark Hoces de Río Duratón, in het kleine dorpje Sebulcor. Het ligt op anderhalf uur rijden ten Noorden van Madrid. Het is een streek die door buitenlandse toeristen nog nauwelijks bezocht wordt en vormt een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan de steden Ávila en Segovia en de kleine historische stadje in de omgeving. Het hotel hoort bij een keten van bijzondere ‘karakter’ hotels en is gevestigd in een monumentaal pand met een mooie binnenpatio.

Indeling en faciliteiten

Er zijn 20 kamers, waarvan enkele Suites en Junior Suites. Ze zijn allen comfortabel en met divers gebruik van kleur en decoraties ingericht. Verwarming, TV, volledig ingerichte badkamers. Er zijn traditionele Castiliaanse meubels en geen kamer is hetzelfde. Er zijn in het hotel twee salons met open haard, een minibar, en een restaurant waar traditionele streekgerechten geserveerd worden.

Het pand is karakteristiek voor deze omgeving en er zijn veel van de oorspronkelijke kenmerken behouden gebleven bij de inrichting ervan. Vanuit het hotel worden excursies georganiseerd in de omgeving, fietsroutes, wandelingen, ballonvaarten, activiteiten in het natuurpark en op het water van de rivier de Duraton.

Omgeving

Deze omgeving is rijk aan geschiedenis en cultuur. De historische stadjes Pedraza, Sepúlveda en Peñafiel zijn een bezoek zeker waard. Van de oude Castiliaanse stadjes is Pedraza (470 inwoners) misschien wel het meest karakteristieke. De Plaza Mayor met zijn in alle voegen krakende huizen waarvan de bovenverdieping leunt op dikke houten palen of pilaren, kan model staan voor een typisch Spaans dorpsplein, en dat geldt ook voor het kleine, maar stevige kasteel en de wallen. Geen enkel monument is groots, maar het geheel is zuiver Castiliaans. Het iets verder naar het Noorden gelegen dorpje Sepúlveda ligt prachtig in de bocht van de rivier de Duratón. Het heeft vijf kerken, waarvan de Iglesia del Salvador (1093) tot de oudste van haar soort in Spanje behoort.

Segovia

Wanneer u in deze regio verblijft is een bezoek aan Segovia natuurlijk een must, deze prachtige stad met een rijke historie en vele culturele monumenten is tot werelderfgoed verklaard. Het beroemde Acquaduct uit de 1ste eeuw n.C bracht water naar de hoge stad van 15 kilometer afstand. Haar 163 bogen van 29 meter op het hoogste punt worden ondersteund door enorme blokken steen uit de Sierra de Guaderrama. In de oude stad zijn belangrijke middeleeuwse en Renaissance gebouwen als de Casa de los Picos en de kerken San Juan de los Caballeros, San Esteban en de San Martín. De Kathedraal is de jongste grote Gotische kerk van Spanje. Met zijn vele gevelspitsen, torens en kantelen hoog boven de rotsen uitstijgend, lijkt het op een sprookjeskasteel.

Meer informatie? Naar het aanvraagformulier

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: