Segovia

Modern hotel in monumentaal pand. 22 kamers.
Tussen de 100 en 125 euro per nacht. Kleinschalig, bijzonder, authentiek en charmant.

Hotel La Merced

– Fijn stadshotel met 22 kamers en zicht op het Alcázar – 

Dit comfortabele en moderne hotel is gesitueerd in monumentaal pand in hartje Segovia. Het is in 2010 geopend en heeft een mooie tuin en zonneterras met uitzicht op de oude stad. Een perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van historisch Segovia. De Superior kamers kijken uit op het imponerende Alcázar en de oude stad.

Indeling en faciliteiten

Er zijn in het hotel 22 kamers, waaronder een aantal standaardkamers, driepersoonskamers en Superior kamers. Deze laatste hebben uitzicht op het imponerende Alcázar en de oude stad. Alle kamers hebben een parketvloer, airco/verwarming, safe, Tv, gratis Wi-fi, minibar, volledig ingerichte badkamers met haardroger. Er wordt een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd en er bevindt zich ook een bar in het hotel.

Dankzij de centrale ligging vindt u in de directe omgeving van het hotel diverse uitstekende restaurants en cafés. Gasten kunnen op het zonneterras van het hotel heerlijk ontspannen in de ligstoelen en de zitjes. De receptie van het hotel is 24 uur per dag geopend, en biedt ook een excursie balie met informatie over Segovia en de voornaamste bezienswaardigheden. Er is een lift. Parkeergelegenheid. Bagageopslag. Huisdieren niet toegestaan.

Parkeren: Privé parkeren is mogelijk bij het hotel. Vooraf reserveren is noodzakelijk.

Het Alcázar van Segovia ligt op slechts 200 meter van het hotel. Plaza Mayor en de kathedraal van Segovia liggen op nog geen 5 minuten lopen. Met de hogesnelheidstrein reist u in 35 minuten naar Madrid.

Over Segovia

Het Alcázar van Segovia ligt op slechts 200 meter van het hotel. Het Plaza Mayor en de kathedraal van Segovia liggen op nog geen 5 minuten lopen, Met de hogesnelheidstrein reist u in 35 minuten naar Madrid. Segovia wordt geroemd als mooiste vestingstad van Spanje. De oude stad ligt hoog op een rots tussen de Río Eresma en de Río Clamores. Bij zonsondergang heeft u vanaf boven een fantastisch uitzicht over het dal. Segovia was een militaire handelsplaats in de Romeinse tijd. Het beleefde het zijn gouden eeuwen in de Middeleeuwen.

Het beroemde Aquaduct uit de 1ste eeuw n.C bracht water naar de hoge stad van 15 kilometer afstand. Haar 163 bogen van 29 meter op het hoogste punt worden ondersteund door enorme blokken steen uit de Sierra de Guadarrama. In de oude stad zijn belangrijke middeleeuwse en Renaissance gebouwen als de Casa de los Picos en de kerken San Juan de los Caballeros, San Esteban en de San Martín. De Kathedraal is de jongste grote Gotische kerk van Spanje. Met zijn vele gevelspitsen, torens en kantelen hoog boven de rotsen uitstijgend, lijkt het op een sprookjeskasteel.

De Omgeving

Ávila

De middeleeuwse stadsmuur van Avila is al van kilometers ver zichtbaar. Met 88 ronde torens en negen poorten loopt hij 2526 meter rond de stad. De fort-achtige Catedral de San Salvador maakt er deel van uit. Zij werd gebouwd tussen de 11e en 13e eeuw en combineert romaanse en barokstijlen. De Basílica de San Vincente heeft een mooie 14e eeuwse gevel en portaal. Andere bezienswaardigheden zijn de romaanse Iglesia de San Pedro en het 15e eeuwse Real Monasterio de Santo Tomás. In het mausoleum hier is het graf van Juan, de enige zoon van de katholieke koningen Isabel en Ferdinand. Hij overleed in 1497 op 19 jarige leeftijd.

La Granja de San Ildefonso

Dit grote en indrukwekkende paleis ligt op de locatie waar Hendrik IV in de 15e eeuw een jachthuis bouwde. In 1721 begon Filips V aan dit project, waar hij probeerde zijn herinneringen aan het luisterrijke hof in Versailles van zijn grootvader, Lodewijk XIV, te doen herleven. De kerk is rijkelijk versierd met barokke elementen en in het Koninklijke Mausoleum vindt u de graven van Filips V en zijn vrouw, Isabel de Farnesio. In de tuinen staan statige kastanjebomen, zorgvuldig geknipte hagen en beeldhouwwerken.

El Escorial

Vanuit de Sierra de Guadarrama heeft u schitterend zicht op het imponerende grijze paleis van Philips II in San Lorenzo de El Escorial. Het Kloosterpaleis werd tussen 1563 en 1584 gebouwd en aan St. Laurentius gewijd. De strenge, sobere bouw leidde tot een nieuwe bouwstijl die een van de meest invloedrijke van Spanje zou worden. De artistieke rijkdom, waaronder zeer belangrijke kunstwerken van de koninklijke verzameling, bevindt zich in de musea, de kapittelzalen, de kerk, het koninklijke pantheon en de bibliotheek.

Deze accommodatie maakt deel uit van de Cultuur & Natuur rondreis Midden Spanje

en de Fly Drive Segovia & Madrid 5 of 8 dagen

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: