B&B Coimbra

klein en eenvoudig bed- & breakfast in het historische hart van Coimbra
Minder dan 75 euro per nacht. Kleinschalig en eenvoudig.

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Guesthouse Coimbra

Dit guesthouse is een klein en eenvoudig bed- & breakfast boven aan de heuvel in het historische hart van Coimbra, gelegen in een smal straatje vlak bij de oude universiteit. Het oude herenhuis roept nostalgische gevoelens op uit de studententijd. Het uitgebreide ontbijt is een van de pluspunten van deze accommodatie. U wordt hier zeer gastvrij ontvangen door de twee Nederlandse eigenaresses die u van alle mogelijke informatie kunnen voorzien over de stad en de diverse excursiemogelijkheden.

Indeling en faciliteiten

De 9 kamers zijn gezellig ingericht, ieder met een eigen Portugese sfeer. Alle kamers hebben verwarming en de meeste kamers hebben een privé badkamer. Enkele kamers hebben een magnifiek uitzicht over de stad en de rivier Mondego.
Bij een overnachting in dit Guesthouse is een uitgebreid ‘Nederlands’ ontbijt, in een met Portugese tegels gedecoreerd vertrek, inbegrepen. Gasten kunnen eveneens gebruik maken van de met druivenranken begroeide patio.

Dankzij de kleinschaligheid is persoonlijke service gegarandeerd. Voor gasten zijn er gratis internetfaciliteiten.

Parkeren vlakbij is lastig, maar er zijn in omgeving diverse mogelijkheden. Wegens de ligging in het oude centrum en de indeling van het pand is deze locatie minder geschikt voor gasten met een mobiliteit beperking. Restaurants met traditionele Portugese gerechten en levendige terrasjes vindt u op 10 minuten lopen.
Dit is een rookvrij hostal

Omgeving

Museum Machado do Castro, gelegen in het voormalig bischoppelijk paleis ligt om de hoek, hier worden vaak concerten en culturele evenmenten georganiseerd, naast die in de biblioteca Joaninha en de kapel van de oude Universiteit – Cultuur op een steenworp afstand. Voor rust gaat u naar de Botanische tuinen, ook vlakbij het guesthouse.

Over Coimbra

Coimbra is de derde stad van Portugal, na Lissabon en Porto. Het is een oude stad. Al in de tijd van de Romeinen werd dit gebied bewoond. Gedurende de Middeleeuwen was Coimbra meer dan een eeuw de hoofdstad van Portugal. De stad ligt aan de Rio Mondego. Coimbra is beroemd om haar fadomuziek, de Fado de Coimbra, die vooral door studenten wordt gespeeld en gezongen. Coimbra is als stad zelf al een bezienswaardigheid. De oude binnenstad, met zijn smalle en stijle steegjes, is gevuld met oude bouwwerken, kathedralen en fadohuizen. In het eeuwenoude Mosteiro de Santa Cruz liggen de eerste koningen van Portugal begraven. De Universiteit van Coimbra is de oudste en één van de grootste universiteiten van Portugal. De Biblioteca Joanina van de universiteit is een prachtige bibliotheek in barokstijl. Ook de botanische tuin van de universiteit, één van de oudste ter wereld, is een bezoekje waard

Deze locatie wordt aangeboden tijdens de Rondreis Cultuur&Natuur Portugal

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: