Guadalupe

Historische Parador met zwembad, 41 kamers
Tussen de 125 en 150 euro per nacht. Kleinschalig, elegant, exclusief en stijlvol.

De Parador van Guadalupe

– Monumentale Parador in Mudejar stijl met 41 kamers en tuin met zwembad –

Deze historische Parador met zwembad maakt onderdeel uit van de Cultuur&Natuur rondreis Midden Spanje en de rondreis Extremadura. De Parador is gevestigd in het voormalig 15e eeuwse ziekenhuis San Juan Bautista in het historisch hart van Guadalupe, een klein stadje met een fraaie joodse wijk te midden van het natuurgebied las Villuercas.

Guadalupe is befaamd vanwege het indrukwekkende bedevaartsoort het Monasterio de Santa María ‘met de zwarte Maagd’, één van de belangrijkste kloosters van Spanje.

Indeling

Deze monumentale Parador beschikt over 41 klassiek ingerichte kamers, waaronder 18 standaard kamers, 20 Superiorkamers en 3 Suites. Ze hebben airco, plavuizen vloeren en robuuste meubels. Twin beds of tweepersoonsbed. De Superior kamers hebben een zitje en een schrijftafeltje. De Suites zijn ruim. Volledig ingerichte badkamers.

Bij de Parador is een parkeergelegenheid, receptie, lobby, lift, bar, winkeltje. In de tuin is een zwembad met ligbedden. Verder is er een mooie boomgaard en een restaurant waar lokale gerechten geserveerd worden zoals ‘Bacalao Monacal’ (kabeljauw op ‘kloostermanier’ met spinazie en aardappelen), ‘Ajoblanco’ (knoflooksoep) en heerlijke desserts. In de zomer kunt u op de patio met de sinaasappelbomen lunchen en dineren.

Faciliteiten

Parador met 41 kamers, openbare parkeergelegenheid (tegen betaling), verwarming / airco, kluisjes, roomservice, tuin, zwembad, 24 uurs receptie. Patio, restaurant, excursie-informatie, lift, bar, huisdieren niet toegestaan, Wifi. Ontbijtbuffet.

Omgeving

Guadalupe

Guadalupe is vooral bekend vanwege ‘de zwarte Maagd van Guadalupe’ in het befaamde Monasterio de Santa María. Een bezoek aan het klooster mag niet ontbreken. Vele pelgrims zijn u voorgegaan. Het kloostercomplex is gelegen aan de voet van de oostelijke kant van de Sierra de las Villuercas en was voor meer dan vier eeuwen één van de belangrijkste kloosters in het land. UNESCO verklaarde het in 1993 tot werelderfgoed. Guadalupe is een mooi stadje, omgeven door groen, met haar smalle straatjes in de joodse wijk en prachtige monumenten en musea.

Tip: Lees ook op Anne’s blog over het Real Monasterio de Guadalupe

Las Villuercas

Guadalupe ligt aan de rand van het natuurpark las Villuercas, met daarin het Geopark Villuercas Ibores Jara. Het park wordt begrenst door de rivieren de Taag en de Guadiana. U vindt hier uitgestrekte bergketens die ontstaan zijn in de vroegste geologische geschiedenis van Europa. De Pico Villuerca met net over de 1.600 meter, is de hoogste top in dit gebied. U vindt er steppe-gebieden en dehesas, fraaie loofbossen en naaldwouden, kastanjes, zeer uitgestrekte bossen met Alcornocales (kurk-eiken) en in de dehesas vooral steeneiken

Trujillo

Op 80 km ligt Trujillo, stad van de conquistadores, gebouwd op een granieten heuvel. Het kasteel torent boven het stadje uit, u heeft er een fenomenaal uitzicht op de omliggende omgeving.

Het Nationaal Park Monfragüe

Dit Natuurpark, dat zich voornamelijk uitstrekt langs de randen van de rivier de Taag, is een van Europa’s belangrijkste roofvogel-gebieden en uitgeroepen tot Biosfeer reservaat. U vindt hier de grote concentraties van de Spaanse Keizerarend en monniksgieren. Op de steile rotswanden in het park broeden de vale gieren. Andere soorten die hier een onderkomen vinden zijn de dwergarend, havikarend, steenarend en slangenarend. Monfragüe is grotendeels voor publiek gesloten, maar er is een route opengesteld voor birdwatchers en wandelaars.

Cáceres

Unesco Werelderfgoed stad Cáceres werd gesticht door de Romeinen in 25 voor Chr. Na de val van het Romeinse Rijk werd het bezet door de Visigoten. In de 8ste eeuw veroverden de Moren Cáceres. De Moren bouwden een stadsmuur en ca. 30 verdedigingstorens, waarvan de nog bestaande Bujaco toren de beroemdste is. Cáceres werd in de 13de eeuw heroverd door de christenen. In die tijd had Cáceres een Joodse wijk, waarvan nog delen zijn te zien. In de 16de eeuw verrezen deftige huizen en paleizen. In de stadsmuur bevindt zich de poort Arco de la Estrella, de belangrijkste ingang naar oude stad van Cáceres. Meer dan tien torens domineren de historische wijk, begrensd door de Arabische muren. In de oude stad vindt u geplaveide straten gekenmerkt door middeleeuwse, versterkte huizen en paleizen uit de Renaissance.

De hoofdstad van Extremadura, Mérida, ligt op ca. 130 km. Het natuurpark Monfragüe ligt op 80 km. Het vliegveld van Madrid ligt op ca 300 km.

Deze Parador is onderdeel van de Rondreis Extremadura
en de Cultuur&Natuurroute door Midden Spanje

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: