San Clemente

Cortijo met 6 gastenkamers

Tussen de 100 en 125 euro per nacht. Kleinschalig, bijzonder, authentiek en charmant.

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Cortijo San Clemente

Deze Rurale Finca die onderdeel is van de Cultuur&Natuur rondreis Midden Spanje, is omgeven door een mooie tuin met zwembad, ligt op 10 kilometer buiten Trujillo, vlakbij het gehucht San Clemente, met ongeveer 80 inwoners. De eigenaren, een Engels echtpaar, zullen u zeer gastvrij onthalen en er alles aan doen om uw verblijf te veraangenamen. Deze locatie vormt een ideale basis om de omgeving te verkennen; Trujillo, behorende tot de ‘Pueblos mas Bonitos de España”, Cáceres, Mérida en Guadalupe. En uiteraard om te gaan birdwatchen, een activiteit welke ter plekke door de zeer professionele staf wordt georganiseerd.

Indeling

Deze eenvoudige maar gastvrije Cortijo heeft 6 ruime en lichte kamers, allen met een eigen, volledig ingerichte badkamer. Een van de kamers heeft twin beds, de overige hebben een tweepersoonsbed van 1.50 breed en 1.90 lang. Er is airco en centrale verwarming en uitzicht op de glooiende velden met olijfbomen rondom. De inrichting is rustiek en comfortabel, gecombineerd met verrassende details. Elke kamer heeft een schrijftafel/bureautje. Er zijn geen tv’s op de kamers, wel gratis Wi-fi. Dit is een niet-roken hotel.

U kunt dineren en ontbijten in de voormalige bodega, een sfeervolle en uitnodigende ruimte. Hier kunt u op uw gemak genieten van het ontbijt met heerlijke, lokale en huisgemaakte producten en de informele avondmaaltijden, vergezeld van de lokale wijnen en likeur. Men houdt ter plekke graag rekening met uw dieetwensen. De kosten van een eenvoudig 3-gangen diner exclusief drankjes bedraagt circa € 20,-. Er is een gemeenschappelijke salon met comfortabele sofa’s en een open haard. Een bibliotheek met zeer uitgebreide informatie (Engels en Spaans) over de omgeving en de flora en fauna.

Buiten is een patio met sinaasappelbomen, jasmijn en rozen, een tuin met fraai uitzicht op de glooiende omgeving rondom, en een zwembad met ligbedden.

Faciliteiten

Cortijo met 6 gastenkamers, tuin, zwembad, Gratis parkeren, bibliotheek, ontbijt, diner, Wi-fi, geen tv op de kamers, reiki-behandelingen, excursie-informatie, verwarming, Engels en Spaans gesproken, birdwatching-excursies, wandelen, wasserij-service, picknick-service. Rookvrij hotel.

Omgeving

Extremadura

De grote conquistadores van Spaans Amerika als Pizarro en Cortés, hadden hun wieg in de Extremadura. Het is een uitgestrekt en puur gebied, met uitgestrekte dehesas en een groot Nationaal park: de Sierra de Montfrague. Mérida is een van de parels van dit gebied. Trujillo is gebouwd op een granieten heuvel. En indrukwekkend kasteel torent boven het stadje uit. Het Plaza Mayor van Trujillo behoort tot de meest sfeervolle van Spanje. Een bezoek aan het klooster van Guadalupe mag niet ontbreken. Vele pelgrims zijn u voorgegaan. Deze stad is vooral bekend vanwege ‘de zwarte Maagd van Guadalupe’. In het zuiden vindt u Zafra, ook wel ‘klein-Sevilla’ genoemd. De Extremadura is een paradijs voor birdwatchers. In de omgeving vindt u uitgestrekte Dehesas, het unieke halfopen bos en weidelandschap wat zo kenmerkend is voor deze regio en het prachtige natuurpark Montfrague. De uitgestrekte natuur van de Extremadura vormt een paradijs voor rustzoekers, wandelaars en vogelaars.

Trujillo

Op 10 kilometer van de Cortijo ligt Trujillo, stad van de conquistadores, is gebouwd op een granieten heuvel. Het kasteel torent boven het stadje uit, u heeft er een fenomenaal uitzicht op de omliggende omgeving. Trujillo heeft alle voorzieningen en een aantal uitstekende restaurants. Het Plaza Mayor behoort tot een van de mooiste pleinen van Spanje. Trujillo behoort tot een van de 44 “Pueblos mas Bonitos de España

Werelderfgoedstad Mérida

Mérida is Rome in het klein. U hoeft niet zo ver te lopen om het spoor van de Romeinse keizers tegen te komen. De Dianatempel in het centrum, de triomfboog van Trajanus en iets verderop, voorbij het beeld van Romus en Remulus, de imposante brug van 25 v. Chr. over de Guadiana, met 792 meter de langste Romeinse boogbrug in de wereld die nog overeind staat. Maar de belangrijkste monumenten zijn toch het theater en amfitheater. 

Werelderfgoedstad Cáceres

Cáceres werd gesticht door de Romeinen in 25 voor Chr. Na de val van het Romeinse Rijk werd het bezet door de Visigoten. In de 8ste eeuw veroverden de Moren Cáceres. De Moren bouwden een stadsmuur en ca. 30 verdedigingstorens, waarvan de nog bestaande Bujaco toren de beroemdste is. Cáceres werd in de 13de eeuw heroverd door de christenen. In die tijd had Cáceres een Joodse wijk, waarvan nog delen zijn te zien. In de 16de eeuw verrezen deftige huizen en Renaissance paleizen. In de stadsmuur bevindt zich de poort Arco de la Estrella, de belangrijkste ingang naar oude stad van Cáceres. Meer dan tien torens domineren de historische wijk van Cáceres, begrensd door de Arabische muren.

Deze Cortijo is onderdeel van de Rondreis Extremadura en de Cultuur&Natuurroute Midden Spanje

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: