Sierra Obarenes

Klein hotel in 17 eeuws pand. 12 kamers.

Tussen de 100 en 125 euro per nacht. Kleinschalig, bijzonder, authentiek en charmant.

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Palacio Obarenes

– stijlvol hotel met 12 kamers, uitstekend restaurant en eigen bodega – 

Dit hotel, gesitueerd in een voormalig Palacete, ligt in een klein, middeleeuws dorpje met smalle straatjes in de uitgestrekte wijngaarden van La Rioja Alta. Wanneer u aan komt rijden door het gebied met boerenwoningen is dit voormalige Palacio een stijlvolle verrassing. Dit adellijke huis uit de XVII eeuw is door de eigenaren zorgvuldig en liefdevol gerestaureerd met aandacht voor details.

Indeling 

De 12 ruime kamers zijn allen heel sfeervol ingericht en beschikken over alle moderne faciliteiten. Verwarming, TV, Gratis Wi-fi.  Een schrijftafeltje. Fantastisch comfortabele bedden, twin beds of tweepersoonsbed. Ruime, volledig ingerichte badkamers met douche. De gemeenschappelijke ruimtes zijn zeer uitnodigend. Er is een mooie, ruime tuin met zitjes. Hier wordt in de zomer het ontbijt geserveerd. 

Er is een restaurant en er wordt voor de gasten uitstekend gekookt, waarbij vooral typische gerechten uit de keuken van de Rioja geserveerd worden. (Niet op zondagavond). Uiteraard begeleid door de fantastische regionale wijnen. Uw gastheer, een José Luis, heeft een eigen bodega en adviseert u graag NB: er wordt ter plekke heel weinig engels gesproken. Het hotel heeft een tapasbar die in de avond geopend is voor mensen van buiten en eigen bodega met de wijnen uit de eigen wijngaarden. 

Faciliteiten

Rookvrij hotel. Lift, tapasbar & restaurant. Patio, tuin, Tapas & wijnbar. Terras. Gratis, eigen, afgesloten parkeergelegenheid, Wifi. NB: er is geen airco. Dit is normaliter in deze noordelijke regio niet nodig. Er is een bibliotheek met veel (Spaanstalige) naslagwerken over wijn en de regio. Zeer verzorgd ontbijt. Vanuit het hotel worden er diverse excursies georganiseerd, zoals bijvoorbeeld een wijnroute per fiets, wandelroutes, bezoek aan diverse bodega’s met wijnproeverijen. 

Omgeving

Het dorpje, omringd door glooiende wijngaarden, ligt op de linkeroever van de rivier de Ebro en is het meest noordelijke dorp van La Rioja, op 2 minuten van de Baskische Rioja Alavesa. Het is een prettig dorpje met een smalle straatjes en prachtige huizen. De kerk uit de 15e eeuw, is het meest representatieve monument. Het dorp heeft verder geen voorzieningen zoals winkels en restaurants.

Praktische info

Er wordt ter plekke weinig engels gesproken.  Tussen 16:00 en 19:30 uur is het hotel gesloten, zo ook de bar en het restaurant. In het dorpje is een kleine bar, maar buiten het seizoen en overdag is deze niet altijd open. Het kleine dorp heeft verder geen voorzieningen. Op 12 minuten rijden naar het oosten vindt u het historische en meer toeristische stadje Laguardia, met meer aanbod qua horeca.

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: