Madrid

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

De regio Madrid

Madrid of voluit de Autonome Regio Madrid is een van de 17 autonome regio’s van Spanje. Het is de regio waar zich de Spaanse hoofdstad Madrid bevindt. In 2010 had de regio meer dan 6,4 miljoen inwoners, officieel verdeeld over 179 gemeenten. De regio Madrid is zowel een autonome regio als provincie, en is dus niet onderverdeeld in verschillende provincies.

San Lorenzo del Escorial Real Monasterio

Het dorp San Lorenzo del Escorial, ligt aan de voet van de Sierra de Guadarrama op een hoogte van 1000 m en 50 km van Madrid. Het Real Monasterio de El Escorial is een van de drukst bezochte monumenten van Spanje. Het Escorial werd tussen 1563 en 1584 gebouwd en aan st Laurentius gewijd. De strenge,sobere bouw leidde tot een nieuwe bouwstijl die een van de meeste invloedrijke van Spanje zou worden. Deze eenvoudige stijl wordt desormentado (onversierd) genoemd.

La Granja de San Ildefonso

Dit grote en indrukwekkende paleis ligt op de locatie waar Hendrik IV in de 15e eeuw een jachthuis bouwde. In 1721 begon Filips V aan dit project, waar hij probeerde zijn herinneringen aan het luisterijke hof in Versailles van zijn grootvader, Lodewijk XIV, te doen herleven. In 1724 ging Filips V er zelf wonen en de 20 jaar daarop werden de tuinen aangelegd en het paleis ingericht en uitgebreid Vele internationale kunstenaars en architecten hebben aan het project bijgedragen. U kunt onder begeleiding van een gids de ontelbare indrukwekkende salons met weelderige inrichting bewonderen, in de privé vertrekken ziet u prachtige wandtapijten, de kerk is rijkelijk versierd met barokke elementen en in het Koninklijke Mausoleum vindt u de graven van Filips V en zijn vrouw, Isabel de Farnesio. In de tuinen staan statige kastanjebomen, zorgvuldig geknipte hagen en beeldhouwwerken. In de vijvers sproeien 26 monumentale fonteinen, soms wel tot 40 meter hoogte, zoals de beroemde fontein van La Fama.

Chinchon

Chinchon is misschien wel het meeste schilderachtige stadje van de provincie Madrid. Het is in typisch Castilliaanse stijl gebouwde en door gaanderijen omgeven Plaza Mayor uit de 16e eeuw is uitermate geschikt voor het opvoeren van theater. Dit plein komt tot leven waneer met Passen de mensen uit het stadje passiespelen opvoeren en tijdens de stierengevechten van augustus.

Sierra de Guaderrama

In de Sierra de Guaderrama wordt geskied, op mountainbikes gereden, gebergwandeld en paardgereden. De Valle de Fuenfría een natuurreservaat met natuurlijke bossen, is bereikbaar via Cercedilla. Hier ligt een goed bewaard gebleven stuk Romeinse weg, evenals diverse picknickplaatsen en wandelroutes.

 

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: