Madrid

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

De kosmopolitische hoofdstad van Spanje

Madrid. De kosmopolitische hoofdstad van Spanje is gelegen in het hart van het Iberisch Schiereiland, midden op de Castilliaanse hoogvlakte, 646 meter boven de zeespiegel. In 1561 is het door Filips II tot hoofdstad van Spanje uitgeroepen. Toen was het een nog onbetekenende Castiliaanse stad. De stad heeft ongeveer 3,3 miljoen inwoners, in de hele regio zijn dat er ongeveer 6 miljoen. De hoofdstad wordt gekenmerkt door levendige activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en het uitgaansleven. Hoewel de stad tegenwoordig een zeer druk verkeersnet heeft en het op twee na grootste metronetwerk van Europa, hebben veel wijken van de stad hun oorspronkelijke sfeer weten te behouden.

Musea en Monumenten

Een bezoek aan Madrid is een ‘must’ voor iedere Spanje reiziger. Niet enkel omwille van de monumenten of historische bouwwerken, maar vooral voor de talrijke musea.
De belangrijkste trekpleisters zijn het beroemde Prado, de collectie Thyssen-Bornemisza, het Centro de Arte de Reina SofÌa en het Palacio Real. Verder heeft de stad mooie pleinen zoals het Plaza de Cibeles, omringt met 19e eeuwse panden, met haar prachtige fonteinen, het Puerta del Sol en het Plaza Mayor, het beroemde 17e eeuwse plein waar vroeger stierengevechten werden gehouden. Groen vindt u in het Park El Retiro, waar je op het meer kunt roeien.

Winkelen

De vlooienmarkt El Rastro, bevindt zich in de wijk Lavapìes, Ribera de los Curtidores s/n, Dit is een van de grootste vlooienmarkten van de wereld, die iedere zondag van 09.00 uur tot 15.00 uur gehouden wordt, is een belevenis op zich. Winkelen is een passie in Madrid waar de rijken de zeer chique designerwinkels in de wijk Salamanca onderhouden. De Chueca boetieks rond Calle Almirante bieden alternatieve designers, terwijl aan de Calle Fuencarral veel modieuze internationale merken zitten. De populaire modewinkels concentreren zich langs de Calle Preciados en de beste plek om handwerk te kopen is rond de Plaza Mayor.

Flamenco

Flamenco tablao Corral de la Morería is opgericht door Manuel del Rey in 1956 en is de meest bekende flamenco tablao in de wereld.
Deze tablao ligt op een onovertroffen locatie in het hartje van Madrid, vlak naast het Palacio Real in de historische wijk. De decoratie met arabische bogen en lantaarnen uit de 18e en 19e eeuw brengen de sfeer van de oude Flamenco tablao’s terug en u waant zich terug in de tijd. Corral de la Morería wordt beschouwd als de kathedraal van de Flamenco kunst in Spanje en wordt regelmatig bezocht door beroemdheden uit alle windstreken. De koninklijke familie van Spanje, regeringsleden en internationale sterren – de lijst is eindeloos.
 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: