Valencia

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Een eerste kennismaking

De autonome regio Valencia (voluit in het Spaans: Comunidad Autónoma de Valencia) is een langgerekte regio aan de Middellandse zee ten zuiden van Catalonië met circa 5 miljoen inwoners. Het wordt in het noorden begrensd door Aragón en Catalonië, in het westen door Castillië-La Mancha en in het zuiden door Murcia. De regio heeft een zeer lange kustlijn aan de Middellandse Zee. Door de invloed van deze zee is het klimaat milder dan dat van de overige regio’s. Dankzij de lange stranden en veel zon wordt de regio jaarlijks door veel toeristen bezocht. Men spreekt er Castilliaans en Valenciaans.

Castellón

De regio is onderverdeeld in 3 provincies: Castellón, Valencia en Alicante. In het noorden ligt Castellón met de hoofdstad Castellón de la Plana. Het binnenland van Castellón is een uitgestrekt, dunbevolkt en ruig gebied met amandel- en olijfboomgaarden. U vindt er kleine dorpjes en het berggebied de Maestrazgo. Er zijn een aantal prachtige middeleeuwse stadjes zoals Morella en Mirambel. Aan de kust is het witte stadje Peñiscola bekend, gelegen op een rots en veel gebruikt als filmdecor.

Valencia

In het midden ligt de provincie Valencia, met de gelijknamige hoofdstad. Valencia is natuurlijk bekend om haar sinaasappelen en de Paella. De kusten zijn drukbezocht en vormen een groot contrast met de groene en bergachtige binnenlanden. Ook hier vindt u sporen van de Moorse overheersing zoals kastelen, nederzettingen en monumenten. Net ten zuiden van de hoofdstad Valencia ligt het zoetwatermeer en vogelreservaat L’ Albufera, omgeven door rijstvelden. De stad Valencia is de 3e stad van Spanje en wordt de laatste jaren door steeds meer buitenlandse bezoekers ontdekt.

Alicante

Alicante is de zuidelijkste provincie van de autonome regio Valencia in Spanje en een van de dichtstbevolkte provincies van Spanje. Belangrijke industrieën in Alicante zijn de schoenenindustrie, de textielindustrie, de vervaardiging van amandelnoga, speelgoed en consumptie-ijs. Daarnaast speelt toerisme een grote rol in Alicante. In de 14e eeuw werd Alicante definitief opgenomen in het Koninkrijk Valencia. Daarvóór werd Alicante overheerst door de Arabieren. De kust, de Costa Blanca is de drukste kust van Spanje. Ook hier is het contrast met het binnenland groot. Er zijn in Alicante een zestal natuurparken en zeereservaten bij het eiland Tabarca, de Kaap van La Nao en de Kaap van San Antonio.

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: