Benimeli

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Benimeli, in het achterland van Dénia

Het plaatsje Benimeli ligt op circa 15 minuten van Denia, een van de bekendere kustplaatsen ten zuiden Valencia. Denia is van oorspong en Griekse Kolonie. De stad dankt zijn naam aan de Romeinse godin Diana. Men heeft hier een aan haar gewijde tempel blootgelegd. In de 11e eeuw werd Dénia de hoofdstad van ene kortlevend Moslim koningkrijk dat zich uitstrekte van Andalusië tot aan de Baelaren. Nu is het een vissershaven en badplaats. heeft een prachtig oud centrum, een kasteel, oorspronkelijk een Arabisch fort en veel bezienswaardigheden.
Het achterland is groen en glooiend met bezienswaardigheden zoals de zoutpannen van Santa Pola en de prachtige steile, kalkstenen rots Penyal d’Ilfack. In het binnenland kunt u excurisies maken naar de bergen bij Alcoy. De kust is hier minder druk dan verder naar het zuiden of noorden. Er liggen mooie stranden die onderbroken worden door kliffen en baaien.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Natuurparken: het Montgó in Denia, De Pego-Oliva Moerassen en de Peñón van Ifach in Calpe.
Het Safari Park in Vergel (zwemmen met de zeeleeuwen!). Het Maritieme Reservaat van San Antonio, tussen Denia and Javea.
Prehistorische Grotten in Benidoleig en de Ebo Vallei met belangrijke Neolithische grotschilderingen. Ruines van een Moors kasteel in Orba (4 Km) en in de Gallinera Vallei Moorse dorpjes, antiek en vlooiemarkten, keramiek en manden in Orba (6 km) en Gata de Gorgos (10 km).
Themaparken in Benidorm:  Terra Mistica, Terra Natura, Aqualandia and Mundomar.
Wandelroutes, fietsroutes, bergklimmen, canyoning in Hells Ravijn in de Laguar Vallei.
Golf en paardrijden op enkele kilometers van Benimeli.

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: