Bocairent

Charmant boutique hotel met 12 kamers, mooie tuin en zwembad
Tussen de 100 en 125 euro per nacht. Kleinschalig, bijzonder, authentiek en charmant.

Hotel Bocairent

– Fijn boutique hotel met zwembad en uitstekend restaurant in voormalig treinstation – 

Dit bijzondere en gastvrije hotel is gelegen aan de voet van een middeleeuws vestingstadje aan de rand van het natuurpark Serra de Mariola in het achterland van Valencia. Het hotel is gesitueerd in het oude treinstation in het hartje van een prachtig park vol bomen.
Met de opening van dit hotel werd het oude en romantische smalspoor-treinstation van Bocairent opnieuw in gebruik genomen. Hierbij werd het authentieke karakter van het gebouw behouden. Het hotel is gedecoreerd in een postmoderne stijl en beschikt over een groot aantal prachtige schilderijen en meubels uit verschillende tijdperken.

Indeling en faciliteiten

Het kleine hotel heeft 12 kamers, allen smaakvol ingericht en uitgerust met moderne details, TV, verwarming/airco, Wi-fi. Volledig ingerichte badkamers met douche en/of bad.
Er zijn enkele standaardkamers, Superior kamers en en suite. Sommige kamers hebben twin beds, andere een tweepersoonsbed.  Er word een uitgebreid ontbijt geserveerd met uitstekende, lokale producten. Daarnaast heeft het hotel een rustige cafetaria met hoge plafonds, een salon met open haard, een mooie patio, en een prachtige tuin met palmbomen en een buitenzwembad dat exclusief voor de hotelgasten is.

Restaurant

Het bijbehorende restaurant “La Parada” serveert verse mediterrane gerechten met als specialiteit vlees gebakken op steen. Verse streekproducten verwerkt in mooie gerechten en opgediend in het restaurant met uitzicht op de natuur en het prachtige dorpje Bocairent. Het restaurant is alle dagen open voor iedereen, zowel hotelgasten als andere klanten, vanaf 13.30h voor de lunch en 20.30h. voor het avondeten.

Omgeving en activiteiten

Bocairent

Bocairent is een bijzondere stadje, met straatjes met een eeuwenlange geschiedenis, respect voor de tradities en een prachtige ligging met de Sierra de Mariola als voornaamste buur. De moslims noemden de stad Bekirén aangezien de gemeente toentertijd de vorm van een ananas of bijenkorf had.
De steile hellingen en twee rivieren, de Vinalopó en de Clariano, hebben de structuur van het oude centrum bepaald. In de rotsen in de omgeving zijn tal van woningen en monumenten uitgegraven. zoals “Les Covetes dels Moros” en de oudste arena van de autonome regio van Valencia.

De Ruta Magica is een wandelroute buitenom de stad met mooi zicht op Bocairent en de omgeving. Vanuit het hotel worden ballonvaarten en vluchten met een ultralight vliegtuig georganiseerd.

Het achterland

Vanaf deze locatie kunt u het achterland vol verrassingen ontdekken, met kleine dorpjes, Moorse kastelen, burchten, dennenbossen, steeneikenbossen en stille bergpaadjes. De van oorsprong Moorse kastelen in de buurt zijn ook zeker een bezoek waard. De poorten van Biar en het kasteel van Villena zijn imposant. Wie nog meer kastelen wil zien kan terecht in Sax, Petrer en Novelda. De omgeving is groen en bergachtig en u kunt hier wandelen, mountainbiken en canyoning.

U maakt er kennis met de typische sfeer van de kleurrijke feesten in Bocairent, Alcoy, Concentaina. Vooral het feest van de “Moros en Christianos” in Alcoy is een spectaculaire gebeurtenis die plaatsvindt in april. Hier vinden een week lang diverse activiteiten plaats waar historische veldslagen nagespeeld worden. U kijkt uw ogen uit!

Dit charmante hotel wordt aangeboden
in de Fly& Drive cultuur&Natuur reis Valencia

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: