Over Ardanza

Al 20 jaar Spanje & Portugal Specialist!

Spanje & Portugal op Maat! Uiteraard zijn alle Ardanza arrangementen op maat aan te passen.
Bel ons voor een persoonlijk advies. Tel: 035 691 2275 of stuur een mail aan info@ardanza.nl

Vraag een reisvoorstel aan!

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Rondreizen Spanje & Portugal, hoe het 22 jaar geleden begon

Na de hele wereld rondgezworven en als reisbegeleider in Midden Amerika en Spanje gewerkt te hebben besloot Arco Schuurman ruim 20 jaar geleden dat hij dat zelf veel beter kon: Rondreizen door Spanje organiseren.

En zo ontstond Ardanza Reizen, met als eerste standplaats Utrecht. Sinds 2012 verzorgen we onze rondreizen vanuit Bussum en vanuit Vejer de la Frontera, Andalusië. In Zuid Spanje regelen Arco Schuurman en Anne Middelkamp met plezier en passie unieke en tiptop verzorgde kennismakingen met Portugal en Spanje. Ellen van der Woude runt het kantoor van Ardanza in Bussum. 

Over Ardanza Reizen

Ardanza Reizen BV is een kleine reisspecialist die sinds het jaar 2000 bijzondere individuele Fly & Drive rondreizen uitstippelt over het Iberisch schiereiland;  Spanje en Portugal. Rondreizen in een ontspannen tempo langs de culturele hoogtepunten maar ook over stille weggetjes, door woeste natuurgebieden en naar ongerepte zandstranden, ver weg van het massatoerisme. Reizen waarbij u op uw gemak het mooiste ontdekt wat Spanje en Portugal te bieden hebben. Maatwerk- en themareizen voor kleine groepen en individuele reizigers.

Gastvrij verblijf

Onze pakketreizen zijn over het algemeen 15 daagse reizen. Aan het einde van de dag wacht een gastvrij verblijf in één van de bijzondere locaties die we persoonlijk geselecteerd en bezocht hebben. Van een appartement met privé dakterras in hartje Sevilla, een prachtig gelegen Cortijo, een comfortabele Casa Rural tot aan een sjieke Parador of een romantisch kasteel.

Tiptop verzorgde rondreizen

Een van de belangrijkste criteria voor de accommodatie keuze is dat wij het zelf een fijne plek vinden waar alles aan klopt. Dat het een locatie is die iets toevoegt aan de beleving van de rondreis en een bepaald gebied of stad. En uiteraard dat u er gastvrij ontvangen wordt. Het mag er best eenvoudig zijn maar wel helemaal tiptop in orde. We hebben daarnaast ook luxere locaties in ons bestand. 

Ontdekken en beleven

Naast dat wij u naar plekjes brengt die u zelf niet gauw zult ontdekken regelen we ook graag unieke ervaringen en ontmoetingen ter plekke. In 21 jaar tijd hebben we een schat aan lokale  contacten opgebouwd en we brengen u graag naar kleinschalige flamenco-optredens, wijn & sherryproeverijen, prachtige wandel- en fietsroutes.

Kanovaren, dolfijn-excursies, een tapas-workshop, birdwatching, een schildercursus, de mogelijkheden zijn eindeloos en Ardanza regelt alles zonder extra kosten voor u. Uiteraard hebben we rechtstreeks toegang tot reservering-systemen voor bijvoorbeeld het Alhambra paleizencomplex in Granada en kunnen uw entree vooraf regelen zodat u niet ter plekke in de rij hoeft te staan!

Over het team

Arco Schuurman

Arco Schuurman, de oprichter van Ardanza, heeft ontegenzeggelijk zigeunerbloed! Hij heeft jarenlang gereisd, onder meer in Zuidoost-Azië, Australië en Midden- en Zuid-Amerika. Als gids voor een grote reisorganisatie heeft hij groepen begeleid door Mexico, Guatemala, Honduras én Spanje. Door zijn werk als reisbegeleider kreeg Arco een goed beeld van wat mensen die reizen echt belangrijk vinden. De basis is natuurlijk een mooie en interessante route die op een ontspannen tempo afgelegd kan worden.

Het hotel of appartement waar u ‘s avonds aankomt, uitrust en bijkomt van alle indrukken van de dag moet een fijne, gastvrije plek zijn. Arco is de “padvinder” van Ardanza. Hij speurt continu naar nieuwe routes, bijzondere dorpjes en fijne adresjes om te overnachten. Hij stippelt de nieuwe rondreizen uit, regelt de inkoop van de vluchten en autohuur, verzorgt de verzekeringen en de reisbescheiden.

Anne Middelkamp

Anne, mede-eigenaar van Ardanza,  is eigenlijk lerares Engels / Aardrijkskunde maar de wijde wereld lonkte.  Ze verbleef langere tijd in Engeland, Portugal, Spanje en Italië om de cultuur en de mensen te leren kennen.  Ze ging op zwerftocht door Patagonië, Colombia, Thailand en vele andere landen. Tussen het reizen door werkte ze in Nederland als office – en projectmanager voor diverse grote en kleine organisaties. (zie haar profiel op Linkedin). 

Anne houdt dan ook van regelen en plannen. Nu gebruikt ze die kwaliteiten om van elke reis een perfect georganiseerd feestje te maken. Anne neemt bij Ardanza meestal de telefoon op, zij vindt het contact met de klanten het leukst en maakt samen met Arco de reisvoorstellen. Maar ze schrijft ook de teksten voor de website en houdt zich bezig met de marketingactiviteiten van Ardanza. In 2020, tijdens de lockdown in Spanje schreef Anne een wandelboek voor de provincie Cádiz, Dit ebook is inmiddels in het Nederlands, Engels, Duits en Spaans uitgebracht.

Standplaats Costa de la Luz, Andalusië

Anne en Arco hebben een kat, een hond en twee kinderen: Nikki (die studeert in Utrecht) en Jesse (Biologie student in Sevilla). Arco en Anne wonen sinds 2007 in Spanje, eerst 5 jaar in Catalonië en sinds 2012 aan de Costa de la Luz, in Vejer de la Frontera, Andalusië

Standplaats Bussum

Ellen van der Woude

Ellen is de ‘stille kracht’ van Ardanza – met naast Ardanza een parttime baan in de zorg is zij al meer dan 15 jaar een onmisbare schakel in de ondersteuning op het kantoor in Bussum. Zij verzorgt offertes en reisbescheiden, correspondentie en beheert al het materiaal wat klanten krijgen toegestuurd. Zij regelt dat het uitgebreide pakket reisbescheiden op tijd bij u in de bus ligt.

Ellen zorgt voor alle schriftelijke correspondentie en ook voor de leuke cadeautjes die u krijgt toegestuurd bij thuiskomst, naast inkoop en nog vele andere regeldingen! Ellen beheert de planning en de perfecte afwerking van de diverse reisbescheiden. Op de beurzen en evenementen in Nederland waar Ardanza aan deelneemt komt u Anne en Ellen meestal samen tegen! Ellen heeft twee dochters, Sascha en Robin, en is co-ouder van ‘vondeling’  hond Jeppe uit Roemenië.

Tours met lokale gidsen in Spanje en Portugal

In Spanje en Portugal werkt Ardanza nauw samen met een aantal zorgvuldige geselecteerde gidsen en kleine, lokale bedrijven. Zij regelen bijvoorbeeld  excursies als Birdwatchen in Cádiz, Extremadura en Navarra. Jeepexcursies, Walvis en dolfijn spotten bij Tarifa en aan de Algarve, wijnproeverijen, Schilderworkshops. kleinschalige cruises op de Douro, de lijst is eindeloos.  De korte lijnen zijn een garantie voor persoonlijke service.

Lees hier wat onze reizigers over ons zeggen

Ardanza in de media

 

 
Vraag een reisvoorstel aan!
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: