10 keer met Ardanza op reis: Extremadura

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Verslag van onze 10e reis met Ardanza.

Van 15-28 mei 2019 in Extremadura

Dag allen,

Het heeft even geduurd, maar bijgevoegd ons reisverslag met enkele foto’s.
Het was weer een mooie reis en nogmaals hartelijk dank voor alle leuke verrassingen onderweg!

Het is 11 jaar geleden dat wij Extremadura voor het eerst bezochten…we wilden altijd nog een keer terug.
De accommodatie in de Valle de Jerte was bijzonder. Leuk zo in het tuinhuis temidden van fruitbomen, groenten, bloemen, poezen, vogels en fijne muziek. Restaurant Sésamo is een aanrader! Daar hebben we heerlijke rode wijn gedronken… Habla del Silencio. Vanuit hier hebben we o.a. Granadilla, Cabazuela de la Vera en Candelario bezocht. Valle de Jerte met al die kersenbomen, gele brem en kuiflavendel in de bermen. Mooi!

Via Parque Nacional Montefraqüe naar Mérida, onze 2e bestemming. Een stop gemaakt bij Salto del Gitano om gieren te spotten. Een verrekijker is dan onmisbaar. De overgang van tuinhuis naar appartement in de stad vonden we wel erg groot. Prima appartement, maar geen uitzicht. Dat was even wennen.

In Zafra hadden we wederom een bijzonder onderkomen. Een paleisje, beetje over de top ingericht, maar dat paste daar gewoon. Het stadje voelt goed. Er hangt daar een prettige sfeer. In restaurant Arco heerlijk gegeten. Goede tip!

De route naar Trujillo was heel afwisselend. Veel druivenstruiken, zover je maar kunt kijken. Rijstvelden en olijfboomgaarden. Prettig ontvangen bij de Finca bij Trujillo. Lekker buiten! Lekker rustig! De uitgestrekte dehesa, het weidse, het blijft indrukwekkend mooi! En natuurlijk de groep van zeker 13 kiekendieven die we hebben gespot.

De appartementen in de Sierra de las Villuercas was onze laatste bestemming. Dit complex ligt mooi verscholen met zicht op Berzocana vanaf ons terras. Ook al zitten we maar ongeveer 85 kilometer van onze vorige bestemming af, het landschap is totaal anders. Heel bergachtig. Beboste berghellingen met aan de top uitstekende rotsen. Een veel groenere omgeving dan de dehesa rondom Trujillo.

Op onze laatste dag nog een jeepexcursie gemaakt. Deze startte om 19 uur. Prachtig! Uiteindelijk eindigden we op een oud helicopterplatform op 1600 meter hoogte. Ardanza verraste ons daar met champagne, toast en jámon. We hebben daar geproost op onze 10e reis met Ardanza! De zonsondergang was fenomenaal!

Een mooie afsluiting van onze vakantie.

Groet Bernadette en Cor

 

Noot Ardanza: Dhr en mevrouw Beverloo hebben afgelopen mei de rondreis Extremadura gemaakt. Omdat het de 10e keer was dat zij met ons op pad gingen hebben we ze natuurlijk hier en daar een beetje extra verwend! 😉

NB: Zij schreven ook over de andere reizen van de afgelopen jaren met Ardanza in dit interview

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: