Drie weken Andalusië per trein

Beste Anne en Arco,

Wat een ontzettend leuke en aardige verrassing troffen wij aan bij onze thuiskomst.
Dank hiervoor, stellen wij zeer op prijs.

Wij hebben een heerlijke vakantie gehad. Om te beginnen met jullie uitgebreide informatiepakket. Het kon niet beter, wat een aardig idee de oranje stickertjes op de kaarten. Wij hebben de kaarten vaak en veel gebruikt.

Drie lange citytrips in Andalusië

Onze keus kwam uiteindelijk neer op 3 lange citytrips achter elkaar. Vermoeiend maar ontzettend veel gezien en gedaan. We zijn nu nog druk bezig alles te verwerken en alle foto’s moeten nog bekeken worden. Dus de rubriek reisverhalen vullen wij wellicht later nog aan.
In chronologische volgorde onze belangrijkste ervaringen. 

Eerste (en laatste) stop Sevilla (1e 4 nachten en laatste 3 nachten)

Het appartement waar we verbleven was gewoon goed, schoon, groot genoeg, bed ok, badkamer ook gewoon goed en schoon.
Service vanuit hotel Halo prima, ontbijt werd naar de kamer gebracht. Daar had iets meer variatie in gekund, maar dat is een kleinigheid.
Taxi’s prima op een enkele chauffeur na die ons appartement en hotel niet kon vinden. Wij wisten inmiddels beter de weg. Maar ja, we zaten niet achter het stuur.

In de stad is genoeg te doen een te zien, winkelen ook prima, eten altijd ok, voor ons sprong er echt uit cafe Capital Calle Mateos Gago 8. Tapas maar dan net even anders. Goed klaar gemaakt en goede bediening. Enkele voorbeelden koude amandelsoep met druiven, Salmorejo, lekker lobbig, garnalen kroketjes. Allemaal even goed en smakelijk. Wel slechts 3 tafeltjes buiten.
Oh ja, city tour met rode dubbeldekker, erg duur zeker in vergelijking met het gebodene.

Tweede stop: Granada

1e appartement no 44, hier is genoeg over gezegd. Ons advies mensen hier niet meer laten slapen, het is echt ontzettend gehorig. Appartement op zich was ok. Geste van het hotel erg aardig. Het 2e appartement was uitstekend. Ontbijt was elke dag een glimlach. ’s Avonds wensen opgegeven zowel in voorkeur als in aantal. Het klopte nooit de volgende dag, maar dat werd altijd zonder morren hersteld. De staf is erg aardig en behulpzaam.

Granada een heerlijke stad, genoeg te doen en te zien. Hoogtepunt natuurlijk het Alhambra. Alleen dit op zich al reden om nog een keer te gaan. Ander hoogtepunt vaak ’s avonds op Plaza Nueva een flamencogroep. Geen gelikte show, maar buitengewoon boeiend. En dat zegt iemand die geen flamenco liefhebber is.

3. Derde en laatste stop: Cádiz

Ons appartement hier was overweldigend groot. Alles er op en er aan, prima dus. Het bed was groot en heel goed. Het badkamertje viel in vergelijking met de rest wat tegen, maar alles werkte, dus ook hierover geen klagen. Het plein tussen het appartement en de grote kerk werd later op dag zeer levendig en altijd leuk om te zien.

Cadiz vonden wij een charmant stadje. Heel relaxed, alles er op en er aan, de centrale markt, vele winkeltjes, genoeg anders te zien, en last but not least een prima stadsstrand. Ontbijt om de hoek aan de Ancha. Vaak lekker gegeten. Echter het door jullie aangegeven restaurant op Plaza de Mina hebben wij niet kunnen ontdekken. Mogelijk corona niet overleefd. Wel op hetzelfde plein Mediterane ook niet slecht. Leuk om over de boulevard te lopen en het park aan zee, de kathedraal vonden wij matig.

We zijn nog een dag naar Cordoba geweest. De Mezquita was prachtig, verwarrend, indrukwekkend etc. etc.

Treinen in Spanje

Treinen in Spanje is prima te doen. Gereserveerde plekken, stipt op tijd vertrekken en aankomen, werkt uitstekend. Het is wel de moeite waard om te letten op de soms grote prijsverschillen op dezelfde dag.
Wij hadden die ervaring al in het noorden, maar in het zuiden blijkt het niet anders.

Dus al met al hebben wij ons zeer goed vermaakt, zijn jullie appartementskeuzes prima, is jullie ondersteuning prima. Dank hiervoor. 

Onze vakantie geslaagd, Ardanza dank voor alles

Met vriendelijke groet
Gre en Martin Rol

28 september 2021

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: