Extremadura mei 2019

Rondreis Extremadura 7 t/m 18 mei 2019

Beste mevrouw van der Woude,

Bij thuiskomst werden wij verrast door een pakketje met het mooie kookboek Tapas! Wij kunnen terugzien op een prachtige reis mede door de perfecte organisatie uwerzijds.

De rondreis voldeed helemaal aan onze verwachtingen. Vrijwel alle tips waren heel waardevol. Wij hebben met volle teugen genoten van de prachtige historische stadjes en mooie natuur.

De excursie met jullie lokale organisatie ter plekke was zeer de moeite waard. Wij waren in gezelschap van een groep Catalanen en met 3 jeeps reden wij van de ene vogelspot plek naar de andere. De gids sprak goed Engels en vertelde alle wetenswaardigheden over de monniksgieren, gewone gieren, Iberische keizerarenden, slechtvalken, zwarte ooievaars, scharrelaars, (groene) bijeneters die wij zagen. Hij wees ons met zijn telescoop lens op nesten die wij met onze verrekijker nooit ontdekt zouden hebben.

Bij het verplaatsen van de ene plek naar de andere vertelde hij in het Catalaans (ook de chauffeur kwam uit Catalonië) over de natuur en geschiedenis van het park. In de auto geen Engels was ook de afspraak, gelukkig voor ons zat er een Catalaan voor ons die perfect Engels sprak en alles voor ons vertaalde ook de vragen die wij stelden. Als verrassing eindigde de tocht midden in een vlakte kurkeiken met een picknick in het gras vol bloemen. Heel bijzonder en erg gezellig. De gids deed veel moeite om ons bij het gezelschap te betrekken hetgeen wij zeer op prijs hebben gesteld. Kortom, een zeer geslaagde trip in alle opzichten.

Wij hebben ook veel gehoord over de verhoudingen tussen Spanjaarden en Catalanen!

De Paradores waren erg goed in alle opzichten, Hospederia Monfrague beviel minder vooral het eten was slecht en het personeel was duidelijk niet geïnteresseerd in gasten. Op zich begrijpelijk als er dagelijks groepen toeristen aankomen en na een nacht weer vertrekken. Als uitvalsbasis voor het natuurpark echter perfect, ook voor een bezoek aan Trujillo. Wij zaten er 3 nachten, eigenlijk 1 teveel.

Het contrast met de Posada in de Valle de Jerte was erg groot: erg gastvrij, mooie kamer in prachtig gebouw, heerlijk ontbijt, mooie tuin en ligging perfect voor uitstapjes in de bergen en plaatsjes rondom. Achteraf hadden we daar nog wel een of twee nachten kunnen blijven, maar ja, dat weet je nu eenmaal niet van tevoren. We gaan hier zeker nog een keer terug om een rondje ‘naar boven’ te doen en dan neem ik weer contact op Ardanza.

Wij zijn nog steeds aan het nagenieten van deze prachtige rondreis en ik beveel iedereen aan om Ardanza in de arm te nemen om een trip waar dan ook in Spanje te organiseren! Dus deze feedback mag zeker gebruikt worden voor de rubriek op de website.

Dank voor alles!

Met groet, Arie de Vries en Ineke van der Heiden
4 juni 2019

 

Noot Ardanza: mevrouw van der Heiden en heer de Vries hebben afgelopen mei de 12 daagse rondreis door de Extremadura gemaakt.
De maand mei is een heel geliefde periode om deze reis te maken en we hebben op één locatie moeten uitwijken naar een wat groter hotel bij het Monfragüe park omdat onze kleinere locaties niet meer beschikbaar waren.

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: