Onze ontdekkingen in de Alentejo

19 dagen Lissabon & Alentejo

Hallo Anne, Arco en Ellen,

We zijn gisteren helaas weer thuis gekomen, maar wel weer na een fantastische vakantie!

Als eerste Lissabon de B&B Chiado. Luis was echt een fantastische gastheer. Alles wat je wenste kon door hem en zijn personeel voor je geregeld worden. Niks was te veel. Iedere ochtend aan het ontbijt werden al je vragen beantwoord. Wat ook erg attent van hem was, was dat op onze trouwdag 29 mei hij bij het restaurant wat hij voor ons gereserveerd had (we hadden gezegd dat het voor speciale gelegenheid was) hij nog lekker “bubbels” voor ons geregeld had. En van het restaurant kregen we de toetjes gratis. We waren bij ‘Lisboa a Noite’ wezen eten. Erg goed (suggestie van jullie en Luis).

Hierna de huurauto op gaan halen (dit jaar gelukkig zonder enkele problemen!) en doorgereden naar Castello de Vide. Naar het kleine plaatsje met het schattige kleine gele hotelletje. Daar aangekomen had de eigenaar er weinig zin in. Het inchecken verliep met veel zuchten en kreunen vanuit hem. Hij had het (zoals hij zei) het weekend daarvoor erg druk gehad. Maar goed, daar hebben we ons maar weinig van aangetrokken, maar echt gastvrij ontvangen voelde we ons niet! Verder was de kamer prima, het bedje was even schrikken ((-; Ik stak met mijn benen er een stuk uit, en als ik omdraaide rolden we bijna uit bed (((-; Heeft zo voor een paar nachten ook zo zijn charmes. Prima gegeten daar en gewandeld, mooie omgeving ook.

Hierna door naar Evora, de ontvangst daar was een wereld van verschil. Bij dat hotel weten ze wat een goed gastheerschap is. Wow, wat was de service daar fantastisch en het ontbijt was echt het beste wat we ooit ophadden! De rondleiding met de collega van Melanie door Evora was erg leuk. We hebben ook nog een bezoek gebracht aan het wijnhuis Cartuxa en daar een rondleiding en proeverij gehad. Ook nog met een gids de megalieten bezocht. Ook wederom in Evora erg lekker gegeten ‘s avonds.

Vervolgens vertrokken naar Monte do Guerreiro. Hier ontvangen door Cremilde. Erg vriendelijke vrouw en wow wat een toplocatie. Echt alsof je aan het eind van de wereld bent! Luis en Bete waren hier ook fantastische gastheer en gastvrouw. Bete heeft ons nog mee op “vogelsafari” genomen en hebben veel Ooievaars en andere mooie vogels gezien! Prachtig. Luis was van oorsprong Afrikaans en ‘s avonds ging de “braai” aan! Heerlijk gegeten en hij heeft ons geleerd hoe een goede caipirinha te maken!! ‘s Avonds een fantastische sterrenhemel kunnen bekijken.

Hierna weer vertrokken naar onze laatste locatie de Quinta bij Vila Nova de Milefontes. Ook wederom (het wordt saai 😉 dit weer een prachtige locatie, na 3,5 km terrein rijden met de huurauto (-: kwamen we bij dit paradijsje uit! Anne, je had niks teveel gezegd over deze locatie, zoals je weet zijn wij niet zulke zee/strand liefhebbers, maar we hebben hier echt een fantastisch mooie wandeling gemaakt langs de kust en de prachtige kliffen en kleine strandjes gezien. Echt fantastisch.

Nou zoals je kunt lezen hebben we wederom genoten! En nog bedankt voor de prachtige onderzetter, die gaat goed van pas komen!!

Als je wil kun je onze review plaatsen op jullie website, maar dacht eerst even persoonlijk jullie mailen!

Groetjes uit Eindhoven,

Leandra en Stijn
15 juni 2018

 

Noot Ardanza: Stijn en Leandra waren het afgelopen jaar voor de 4e keer op pad met Ardanza, dit keer maakten zij de Natuur & Cultuur rondreis door de Alentejo in combinatie met Lissabon en ze zijn nog lang niet uitgekeken in Spanje en Portugal, vertelde Stijn!

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: