Sierra Norte

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Sierra Norte

De Sierra Norte de Sevilla is landschappelijk gezien onderdeel van een grotere bergketen die in het noorden van Andalusië de grens vormt met de vlakten van de Extremadura en Castilla La Mancha. De Sierra Morena bestaat uit de Sierra de Aracena in het westen, de Siera Norte, en het gebied boven Córdoba: de Sierra Morena. Dit berggebied wordt doorsneden door rivieren en beekjes en biedt in de zomer een aangename verkoeling voor de stedelingen in het warme zuiden.  Het landschap van de Sierra Norte is Unesco biosfeer reservaat.

Cultuur& Natuur

Kenmerkend voor de Sierra Norte, gelegen boven Sevilla, is  de glooiende kurk- en steeneikdehesa, een open bos- en weide landschap. Tussen de bomen grazen koeien en geiten en scharrelen de zwarte iberische varkentjes rond, deze eten de eikels wat resulteert in de specialiteit van deze streek, de jamon serrano de bellota.
In en rondom de  traditionle dorpjes kunt u kerkjes, kapelletjes en kloosters te bewonderen met Romaanse, Gotische en Moorse invloeden.
In het natuurgebied zijn vele wandelroutes uitgezet en sportieve activiteiten te beoefenen.
Er is een ‘Via Verde’ over een afstand van 18 kilometer in de omgeving. Over dit oude treinspoor is nu een geasfalteerde pad waar je een mooie wandel – of fietstocht kunt maken. De oude, verlaten ijzermijnen van de Sierra Norte met hun rode rotsen en grillige landschap zijn een bezoek meer dan waard. Sevilla ligt op 80 kilometer afstand en Cordoba op 130 km. Vanuit El Pedroso en Cazalla de la Sierra gaat er dagelijks een ‘boemel’ treintje naar Sevilla. (duur: circa 1.5 uur)

Witte dorpjes

In de Sierra norte liggen een aantal kleine stadjes en dorpjes. Cazalla de la Sierra is een van de grotere dorpen en in de weekenden populair bij jongeren uit Sevilla. Contstina, in het oosten, is rustiger en biedt een prachtig uitzicht over het landschap. Boven het stadje ligt een vervallen kasteel. El Pedroso is een van de eerste dorpen vanuit Sevilla. Het is klein, met een leuk dorpsplein en een paar goede restaurants.

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: