Barcelona

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Barcelona, Bruisende metropool aan zee

Barcelona, de hoofdstad van Catalonie, is een trotse en sprankelende metropool. De oude stad, waardoor La Rambla loopt, de bekendste straat van Barcelona, is één van de grootste en meest harmonieuze middeleeuwse stadscentra van Europa. In de Barri Gotic vindt u de Kathedraal en een oud koninklijk Paleis. Ten oosten hiervan liggen La Ribera met z’n 14de eeuwse herenhuizen en het prettige Parc de la Ciutadella met het Museu d’ Árt Modern. Natuurlijk mag u de meesterweken van Gaudí niet missen; de Sagrada Familia en Parc Güell, en de oude haven (Port Vell) of Montjuïc, met het Olympisch stadion. Of een van de vele interessante musea, Palau de la Música Catalana, Casa Batló. Een uitstekende manier om alles op uw eigen tempo te zien is bijvoorbeeld met de Bus Turistic.

Maar ook: winkelen, strand, wijn & gastronomie

Bezoek La Rambla en Passeig de Gracia, om te shoppen en te flaneren. De Barri Gotic, met z’n steegjes en straatjes, kleine winkeltjes en ouderwetse tapas-bars. In de wijk La Ribèra is voor elk wat wils, van jong tot oud en van hip tot volks. Je vindt er trendy kledingzaken en hippe eetzaakjes, met heerlijkheden zoals Spaanse tapas en Marokkaanse hapjes en van Argentijnse grillgerechten tot Italiaanse specialiteiten. Passeig del Born is het pleintje in het hart van de wijk waar het nog rustig is vergeleken met de rest van de stad en waar u cafeetjes en restaurantjes vindt.

Ook heel verrassend is Barceloneta, het trendy havenkwartier. Op de kade draait alles om vis eten en aanschuiven. En je bent natuurlijk in een oogwenk op een van de stranden in de buurt.

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: