Posada La Demanda

klein designhotel La Rioja

Tussen de 100 en 125 euro per nacht. Kleinschalig, bijzonder, authentiek en charmant.

Klein designhotel in La Rioja

 – Perfect gerestaureerd monumentaal pand in het zuid-westen van La Rioja – 

In een piepkleine, karakteristieke dorpje net buiten Ezcaray, aan de voet van de Sierra de la Demanda in het zuiden van La Rioja wacht u een fijn verblijf in het fraai ingerichte designhotel van Javier en Ascen. Deze jonge eigenaren hebben toegezien op een onberispelijke restauratie van het oude gebouw en, zelf beide interieurarchitecten, het hotel met veel smaak ingericht. Ezcaray met haar befaamde Michelinsterren restaurant, ligt op 4 km. Het Valdezcaray skiresort op een half uurtje rijden.

Indeling

Het hotel heeft lichte, open ruimtes, Spaans chic meubilair, uitnodigende zitjes en een serene, groene tuin met lommerrijke bomen en een buitenbar. De kamers zijn ruim en divers ingericht met allemaal een eigen kleuraccent. Javier en Ascen doen er alles aan om een heerlijk verblijf te verzorgen. Er zijn fietsen te huur, er is veel excursie informatie, een goed bevoorrade honesty bar, en er wordt een heerlijk ontbijt geserveerd

8 ruime kamers, tuin en terras met bar

Het hotel heeft 8 ruime en smetteloze kamers, 3 standaardkamers, 3 superior kamers en 3 suites, waarvan een tweetal onder de hanenbalken op de 3e verdieping. Er is een lift. Er zijn ruime, comfortabele twin bedden en kingsize bedden. Verwarming, TV. Zeer volledig ingerichte badkamers met geweldige douches. Sommige badkamers zijn half-open. U heeft zicht op de tuin en de bergen rondom of over het slaperige dorpje. Er is een salon met open haard, ontbijtruimte, buitenbar, terras en een TV ruimte.

Faciliteiten

Parkeren in de omgeving is gratis, Wifi, ontbijt, tuin met ligbedden, Lift, Honesty bar, airco/verwarming, salon met open haard, excursie informatie, receptie, TV ruimte, ontbijtruimte, terras met bar, fietshuur, BBQ, Picknick, roomservice, tuin met ligstoelen, terras. 

Uit eten

In het dorpje zelf zijn een paar restaurants en voor de ‘Michelin ervaring’ neemt u een taxi naar Ezcaray, 4 km verderop waar een gastronomische ervaring wacht in het befaamde El Portal de Echaurren (twee sterren) van chef Francis Paniego. NB: reserveer ruim tevoren!

Omgeving: La Rioja

We kennen allemaal de naam La Rioja, het is bijna synoniem aan wijn. In deze kleine regio vindt u meer dan 500 wijnhuizen, van jonge wijnmakers, maar ook eeuwenoude ‘instituten’, zoals La Rioja Alta S.A. met haar ‘Viña Ardanza’ (What’s in a name…;-)). In het noorden van La Rioja stroom de machtige rivier de Ebro, en langs haar oevers liggen de glooiende wijngaarden. Een zijrivier van de Ebro is de Rio Oja, waar deze regio haar naam aan ontleent.

La Rioja is meer dan wijngaarden. In het zuiden zijn berggebieden waar in de winter geskied wordt en waar prachtige wandelroutes zijn uitgestippeld. De rijke geschiedenis van La Rioja ziet u terug in Santo Domingo de la Calzada met haar kathedraal en San Millán de la Cogolla met de kloosters van Suso en Yuso, Unesco werelderfgoed. De hoofdstad van La Rioja, Logroño, is een van de belangrijkste pleisterplaatsen aan de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. La Rioja ligt bezaaid met prachtig kleine dorpjes waar de tijd stil lijkt te staan.

Burgos

Burgos, met haar imponerende Kathedraal, ligt op ongeveer een half uur rijden vanuit dit hotel in het zuiden van La Rioja.

Lees in Anne’s blog over de mooiste dorpjes van La Rioja

 

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: