Posada del Peine

"Herberg van de Kam"

Het oudste hotel van Spanje. 60 comfortabele kamers
Vanaf 150 euro. Exclusief.

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Het oudste hotel in Madrid én Spanje!

Dit bijzondere 4 sterren hotel is gelegen in het hart van Madrid in een historisch 17e-eeuws gebouw, op slechts een steenworp afstand van de Plaza Mayor. In de lobby van dit historische hotel zijn nog veel originele elementen zichtbaar, zoals de houten balken en de bakstenen muur. Aan de buitenkant kunt u de beroemde klok en de prachtige gevel met modernistische details bewonderen. Lees verderop meer over de geschiedenis van dit hotel!

Indeling Posada del Peine

Dit monumentale hotel in het hart van Madrid bestaat uit drie aaneengesloten panden, met drie verschillende bouwstijlen en uit verschillende periodes. Alleen de gevels zijn bewaard gebleven van de drie oorspronkelijke gebouwen. Er zijn in totaal 60 comfortabele kamers met houten vloeren, een schrijftafeltje en uitstekende bedden. Ze zijn onderverdeeld in twee, drie- en vierpersoonskamers en familiekamers voor maximaal 6 personen. De superior tweepersoonskamer beschikt over een klein balkon.

Faciliteiten 

Kamers met flatscreen-tv, minibar en kluisje, volledig ingerichte badkamer met douche. Het hotel biedt gratis leenfietsen aan, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Er is een bagageopslag, een ontbijtzaal en een fitnessruimte, Wifi, 24 uur receptie, Airco, lift, shuttleservice, huisdieren welkom (tegen toeslag), wasserijservice, oppasservice.

Tip! Rosi La Loca, op slechts 5 minuten lopen van het hotel, is de gekste en grappigste taverne van Madrid met Spaanse tapas gerechten. 

Geschiedenis van het hotel

De kleurrijke gevel met modernistische details van Posada del Peine is een blikvanger in het historisch hart van Madrid. Hier opende in 1610 een herberg, een ‘Posada’ in de tijd dat Cervantes door de straten van de stad dwaalde, meer dan 400 jaar geleden. Oprichter van deze herberg was Juan Posadas die besloot onderdak te bieden aan vreemdelingen. (Wellicht komt de naam “Posadas’ in Spanje hier vandaar, maar dit is een legende, pin me er niet op vast). Het eenvoudige onderkomen won geleidelijk aan aanzien en reputatie en in 1797 werd het gebouw ernaast erbij getrokken. En in 1891 het pand op nummer 17 van Calle Postas.

Omdat er destijds niet veel concurrentie was gingen de zaken uitstekend – tot het begin van de 20e eeuw. Toen kwamen er luxe etablissementen zoals het Palace of het Ritz en de hegemonie van deze Posada begon te wankelen. Het hotel sloot zijn deuren voor vele jaren totdat het in 2006 zijn deuren heropende als luxe 4 sterrenhotel. Bijzonder aan de gevel is een erker met een grote klok. Deze werd daar in 1892 geplaatst om de 400e verjaardag van de ontdekking van Amerika te herdenken.

‘Herberg van de Kam’

Het verhaal wil dat dit hotel een speciale service had voor haar gasten: Een kam, vastgebonden aan een touw zodat deze niet gestolen kon worden. Dit opvallende detail leidde ertoe dat deze Posada bekend werd als de ‘Posada del Peine’; De herberg van de kam.

Madrid in het kort

Madrid is een ‘must’ voor iedere Spanje reiziger. Niet alleen vanwege de vele bezienswaardigheden, parken en historische bouwwerken, maar vooral voor de talrijke musea. De belangrijkste trekpleisters zijn het beroemde Prado, de collectie Thyssen-Bornemisza, het Centro de Arte de Reina Sofia en het Palacio Real. Madrid heeft mooie pleinen en parken, zoals het beroemde Retiro Park. Madrid is een bruisende stad met gezellige wijken zoals La Latina, waar men tot ’s avonds laat op straat en op de vele terrasje te vinden is. Lees ook Anne’s blog over historische taberna’s in Madrid

Hier vind u ook elke zondag een van de grootste rommelmarkten ter wereld; de Rastro. De stad wordt omringd door een eigen kleine provincie, de Comunidad de Madrid, waarin de Sierra de Guaderrama ligt en een van de beroemdste monumenten van Spanje, het paleis El Escorial. Madrid heeft mooie pleinen zoals het Plaza de Cibeles met haar prachtige fonteinen en omringt door statige 19e eeuwse panden, het Puerta del Sol en het Plaza Mayor, het beroemde 17e eeuwse plein waar vroeger stierengevechten werden gehouden. Groen vindt u in het Park El Retiro, waar je op het meer kunt roeien.

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: