Interview Marjon en Jaap

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Met Ardanza naar Andalusië, Noord-Spanje, Extremadura en de Alentejo

Het was in 2011 de eerste keer dat wij zonder kinderen buiten het hoogseizoen op vakantie gingen en het hoogste op de verlanglijst stond Andalusië. Ik regelde altijd zelf onze vakanties en ging googelen. Daarbij stuitte ik op Ardanza en dacht dit kan ik zelf niet beter, maar ik vond het nog best spannend om het uit handen te geven. Het was een super reis, met mooie dorpen, steden, natuur en goede tips, maar het Alhambra vond ik een hoogtepunt. Daarna zijn we met Ardanza naar Noord-Spanje, Extremadura en de Alentejo in Portugal geweest. Soms met jaren ertussen waarin we naar andere landen reisden.

Over de lokale keuken

Het eten in Noord-Spanje was niet zo onze smaak met heel veel vis en vlees. Maar dat is al weer enige jaren geleden, het kan daar wel veranderd zijn. Het eten in Zuid-Spanje vonden we het lekkerste. In de Alentejo hebben we in Serpa de meest vieze maaltijd gehad, die we ooit gehad hebben: vet, zout en aangebrand. We hebben het dan ook niet opgegeten. Het aantrekkelijke van de Alentejo was dat we op plekken zijn geweest waar weinig toeristen kwamen, de keerzijde was dat er de lokale keuken wordt geserveerd, die niet onze smaak is.

Er is nog zoveel wat we niet gezien hebben

We zouden nog best eens terug willen naar Andalusië, maar er is nog zoveel wat we niet gezien hebben en ook wel naartoe zouden willen, zoals Aragon en Navarra, en Noord-Portugal. (En dan nog al die andere plekken in Europa waar we nog niet geweest zijn).

Hartelijk en gastvrij Extremadura

De sfeer in Spanje vinden wij heel prettig. Vooral in Extremadura. De mensen zijn zo hartelijk en gastvrij. Heel leuk was dat wij koffie dronken in een bar in Guadalupe waar ook een buslading oudere Spaanse bezoekers uit de streek was. Wij voelden ons al reuzen en zij wezen ons er ook nog eens op hoe groot wij waren in vergelijking met hen, maar vonden het duidelijk heel grappig.

Perfecte locaties en goede tips

Ik kan iedereen aanraden om met Ardanza naar Spanje of Portugal te gaan en doe dat ook regelmatig. De locaties zijn altijd perfect en de tips goed.

Veel succes gewenst voor de komende twintig jaar,

Jaap en Marjon van der Does
1 maart 2020

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: