Interview Willem en Ria

Even voorstellen

Wij zijn Willem en Ria Brust. Willem is werkzaam als machinist bij de NS en is aan zijn laatste werkend jaar begonnen. Ik, Ria dus, blijf voorlopig nog wel even werken bij Jacobs-Douwe Egberts op het analytisch chemisch lab.We wonen in Houten en zijn, natuurlijk, best wel dol op reizen….en gaan dus zo vaak als mogelijk is lekker op pad. Wandelen en fietsen in de omgeving en heerlijk naar de zon!

Hoe kwam u bij Ardanza terecht?

Dank zij Willem… hij zoekt altijd op internet naar leuke en mooie reizen. Wij blijven het liefst niet gedurende lange tijd op 1 plek, soms ook wel hoor….om even uit te rusten, maar meestal vinden we het fijn om na een aantal dagen weer naar iets nieuws te reizen. Nieuwe dingen zien, streekgerechten en wijnen proberen. En jullie reizen spraken ons aan omdat we precies dat konden doen, verlengen waar we langer wilden blijven, alles naar eigen inzicht indelen. En natuurlijk de bijzondere onderkomens.

Weet u nog waar de eerste reis naar toe ging? 

Onze eerste reis met jullie was naar Noord Spanje, en de hele reis was een mooie herinnering. De heerlijke pintxos in de gezellige barretjes in Bilbao, het prachtige Guggenheim museum, met name de buitenkant en het sfeervolle oude centrum.

Daarnaast de rust op de finca in Llanes, het heerlijke ontbijt (zelfgemaakte taartjes en zo, heerlijk!!! ) bij Montse in het prachtige Indianos huis in Cudillero, de rustige strandjes, prachtige dorpjes, het mooie landschap van de Pico’s…gewoon alles was zeer de moeite waard.

Wat vindt u bijzonder aan Spanje ?

Elke streek heeft iets bijzonders, en is weer anders. Andere gerechten, ander wijnen.. Mooie natuurparken.

Wat was het lekkerste wat u gegeten heeft?

Inktvis met zwarte rijst was een van de toppers, maar er waren meerdere gerechten voor herhaling vatbaar…(ajo blanco bijvoorbeeld) En er was eigenlijk niets wat we nooit meer zouden eten.

Naar welke plek zou u graag terug gaan en waarom?

Naar Cáceres in Extremadura, zo mooi, zo heerlijk gegeten, maar ook naar Cudillero, Asturias, sfeervol plaatsje aan zee, lekker genoten van een heerlijk wijntje op een terrasje.

Wat was het gekste wat u ooit meemaakte ?

De kermistent douche in Zafra was bijzonder….
Of de tot wanhoop gedreven Engelse toerist in Guadelupe, die kamillethee kreeg toen ze Manzanilla bestelde en toen maar langs de tafeltjes ging om te vragen of er iemand was die Engels sprak en de ober duidelijk kon maken dat ze sherry wilde. En dat toch redelijk dichtbij sherrystad Jerez !!!

Wat is voor u de reden om voor Ardanza als reisorganisatie te kiezen?

De vrijheid om de reis te maken die je zelf wilt, de leuke hotels/appartementen, de prima communicatie tijdens het uitzoeken en boeken van de reis plus de goede info die je mee krijgt. Kortom elke keer top geregeld!

Hartelijke groet,

Willem en Ria Brust
4 februari 2020

PS: Het review is uit onze reizen in Spanje met Ardanza. Een rondreis door Portugal is dit jaar aan de beurt. Hier zijn wij n.l. niet eerder geweest.

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: