Baskenland april 2022

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Tien dagen Baskenland april 2022

“Hoi Anne en Arco,

Bedankt voor het recepten boek bij thuiskomst, wat een leuke attentie!

We hebben genoten in Baskenland. De hotels in Bilbao en San Sebastián waren ruim, en schoon, de staf was heel behulpzaam. Uitstekende plek midden in het centrum. Alle bezienswaardigheden waren gemakkelijk lopend te bereiken. We hebben in de vakantie maar 1 dag veel regen in Bilbao gehad en toen hebben we op die dag het bezoek aan het Guggenheim museum gepland. Lekkere pintxos aan het Plaza Nueva en de Ribeira markt gegeten.

Flysch trail bij Zumaia, Monte Urgull & Chillida Leku

Nadat we de auto op Bilbao airport hebben opgehaald, zijn we naar Zumaia gegaan om een deel van de Flysch trail te lopen. Prachtige plek om te zien, echt een aanrader. Zie de foto’s. San Sebastián is een mooie stad met relaxte sfeer en we hadden schitterend zonnig weer daar. Monte Urgull beklommen. We hebben het Concha strand afgelopen tot en met peine del vento. Monte Igueldo hebben we met de Funcilar gedaan. Wat een schitterend uitzicht op de Concha baai vanuit die twee gezichtspunten. Verder hebben we met de auto het Chillida Leku museum bezocht. Een deel van de tuin blijkt door onze eigen Piet Oudolf ontworpen te zijn. Een stukje Nederland in Baskenland.
Ook in San Sebastián hebben we lekker gegeten bij de haven en aan het Concha strand.

Urdaibai en San Juan de Gaztelugatxe

Urdaibai, het hotel was ook heel mooi ruim, schoon en ook hier weer een behulpzame staf. Lekker uitgebreid ontbijt. We hebben daar op een zonnige dag San Juan de Gaztelugatxe beklommen. Prachtige klim en voor mij als Game of Thrones fan was dit extra leuk. Allemaal stranden en dorpjes afgereden waarvan ik Cabo Ogono erg mooi vond (zie foto).
Al met al hebben we een fijne en leuke vakantie gehad!

Tip met betrekking tot openingstijden restaurants

Nog een aanvulling op de informatie: de websites van de restaurants kloppen meestal niet qua openingstijden. Het beste is om ter plekke langs te gaan of te bellen om de openingstijden te checken. Wellicht komt dit deels door Corona of omdat wij in het voorseizoen gekomen zijn. Bijv. het restaurant in Bermeo dat jullie aanraden is alleen vanaf juni een paar avonden per week open. Hetzelfde geldt voor restaurant Cannon onderaan hotel Atxurro. Dat was alleen op vrijdag en zaterdag avond open.

Dit betekende dat we elke avond naar Bermeo moesten rijden voor (warm) avondeten. Marc kan goed rijden maar ik kan me voorstellen dat het voor andere personen een uitdaging kan zijn om in het donker met de Z-bochten naar boven naar het hotel te rijden na het diner. Wellicht handig om dat te vermelden zodat eventueel nog voor een andere locatie gekozen kan worden.”

Hartelijke groet,
Linda Lim & Marc Chang Sing Pang
2 mei 2022

Noot Ardanza: Linda en Marc hebben in april 2022 een 10 daagse Rondreis door Baskenland gemaakt. Het restaurant van het ecohotel in Urdabai was inderdaad in het voorseizoen nog niet geopend.  (en zal dat door de week vaak ook niet zijn). Een alternatief voor deze locatie is dan hotel Urkiola, net iets ten zuiden.

Lees meer in Anne’s blog over de indrukwekkende Flysch kustformaties bij Zumaia

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: