Cultuur & Natuur Midden Spanje

Reissom 12 dagen vanaf
€ 1.295 p/p*

Reissom incl. retourvluchten, luchthavenbelastingen, 11 overnachtingen, huurauto cat. BB: Peugeot 207 of gelijkwaardig, inclusief ongelimiteerd aantal kilometers, luchthavenafleveringskosten, WA/BA verzekering, lokale belastingen en tweede bestuurder gratis. Uitgebreide route- en excursieinformatie, boekingskosten.

* Tarieven zijn gebaseerd op 2 personen in tweepersoonskamer. Onder voorbehoud van beschikbaarheid, reisdagen en accommodatie keuze

Vraag een offerte aan

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

12 daagse Cultuur & Natuur rondreis

Toledo – Trujillo – Monfragüe – Mérida – Guadalupe – Cáceres – Sierra de Gredos – Segovia – Ávila – Unesco Werelderfgoed & Natuurparken

Deze 12 daagse rondreis Midden Spanje brengt u naar de beroemde Koningssteden Segovia, Ávila, en Toledo. Unesco werelderfgoed vindt u in Mérida, Guadalupe en Caceres. Salamanca en Madrid,  imponerende berggebieden en middeleeuwse dorpjes ontbreken niet tijdens deze Fly Drive. U overnacht in monumentale Haciënda’s, landelijke Posadas en fijne, kleinschalige charme hotels.

Laat de snelweg achter u en ontdek tijdens deze rondreis Midden Spanje op uw gemak het prachtige natuurschoon van de Sierra de Gredos, Montfrague, Sierra de Guaderamma en de uitgestrekte Dehesa van de Extremadura. Ardanza wijst u de weg naar de talrijke middeleeuwse dorpjes, soms nog wonderbaarlijk intacte voorbeelden van de Castilliaanse architectuur. Daarnaast natuurlijk ook naar juweeltjes van steden als Trujillo met haar verstilde, middeleeuwse centrum en Merida met haar Romeinse amfitheater en mooi, levendige centrum. Ook het bedevaartsoord Guadelupe, en Caceres, met haar prachtig intacte stadsmuur en oude binnenstad, mogen niet ontbreken tijdens deze rondreis Midden Spanje.

De Basis: een 12 daagse Fly Drive rondreis:  Toledo, Trujillo, Salamanca, Segovia en Ávila

Tijdens deze rondreis verblijft u op vier bijzondere locaties: Als eerste in een monumentaal hotel in het historisch centrum van Toledo, vervolgens op een landelijke Haciënda met zwembad nabij Trujillo, Merida en Guadalupe. De Fly Drive brengt u daarna naar een charmant hotel met prachtige tuin nabij Salamanca en als laatste stop naar Segovia en Ávila.  Van hieruit zijn talrijke excursies te maken en kunt u op uw gemak deze fascinerende regio’s ontdekken. Op de volgende pagina’s vindt u meer informatie over de uitbreidingsmogelijkheden en aanvullende informatie over de excursie mogelijkheden tijdens deze Fly Drive.

Uitbreiding van de 12 daagse rondreis Midden Spanje: Madrid, Salamanca, Cuenca, León of Zamora

Deze rondreis Midden Spanje kan heel gemakkelijk uitgebreid worden met een verblijf in de bruisende hoofdstad Madrid of historisch Salamanca. Of Cuenca met haar “Casas Colgadas” (hangende huizen) en de betoverende rotsformaties in “La Ciudad Encantada.

Ook het natuurgebied Los Arribes del Duero in Zamora, het grensgebied met Portugal is een bijzondere bestemming tijdens deze FlyDrive. Of bezoek León met haar grootse Kathedraal in het noorden van Castilla y León. Op het aanvraagformulier kunt u zo uw ideale rondreis samenstellen.

De rondreis in het kort

Dag 1 en 2: Toledo

In 190 v.C. hebben de Romeinen Toletum, het huidige Toledo, gesticht op de oevers van de rivier de Taag. Het historische centrum van Toledo ligt schitterend op een heuvel boven de Taag (Río Tajo). Achter de oude muren vindt u het bewijs van Toledo’s rijke geschiedenis. In de 6e-eeuw n.C. kozen de Visigoten Toledo als hun hoofdstad; ze lieten diverse kerken na. In de Middeleeuwen was Toledo een smeltkroes van christelijke, islamitische en joodse cultuur. Het mooiste monument van de stad – de kathedraal – is in die tijd gebouwd. Toledo bezit veel werk van El Greco, die hier in de 16e eeuw woonde.

Accommodaties

In Toledo kunt u kiezen uit een  stijlvolle locatie aan een van de mooiste poorten van de stad of een centraal gelegen stadshotel

Dag 3, 4 en 5: Trujillo, Merida,  Guadalupe en Natuurpark Monfragüe

De grote conquistadores van Spaans Amerika als Pizarro en Cortés, hadden hun wieg in de Extremadura. Het is een uitgestrekt en puur gebied, met uitgestrekte Dehesas en een belangrijk Nationaal park: de Sierra de Montfrague. Het middeleeuwse Trujillo is gebouwd op een granieten heuvel. En indrukwekkend kasteel torent boven het stadje uit. Het Plaza Mayor van Trujillo behoort tot de meest sfeervolle van Spanje.
Een bezoek aan het klooster van Guadalupe mag tijdens deze Fly Drive Midden Spanje niet ontbreken. Vele pelgrims zijn u voorgegaan. De stad is vooral bekend vanwege ‘de zwarte Maagd van Guadalupe’. Lees erover in Anne’s Blog!
Mérida, gesticht in 25 v. Christus, was een van de belangrijkste hoofdsteden van het Romeinse rijk. Vele monumenten uit die tijd zijn bewaard gebleven. Merida is daarom uitgeroepen tot Werelderfgoed stad. Bezoek de Romeinse brug, de Tempel van Diana, de Trojaanse boog, het aquaduct en de Mitreo-villa met haar prachtige mozaïekvloer en uiteraard het wereldberoemde en zeer indrukwekkende Amfitheater. Cáceres staat ook op de lijst van Unesco Werelderfgoed. In de ommuurde, oude stadswijk met zijn statige panden en romantische straatjes, de kathedraal, haar paleizen en kerkjes waant u zich terug in de tijd.

Het Nationaal Park Monfragüe

Dit Natuurpark, dat zich voornamelijk uitstrekt langs de randen van de rivier de Taag, is een van Europa’s belangrijkste roofvogel-gebieden en uitgeroepen tot Biosfeer reservaat. U vindt hier de grote concentraties van de Spaanse Keizerarend en monniksgieren. Op de steile rotswanden in het park broeden de vale gieren. Andere soorten die hier een onderkomen vinden zijn de dwergarend, havikarend, steenarend en slangenarend. Monfragüe is grotendeels voor publiek gesloten, maar er is een route opengesteld voor birdwatchers en wandelaars. Lees een wandeltip in Anne’s blog

Accommodaties

Ruimte en privacy vindt u op deze landelijk gelegen appartementen op een half uur van Guadalupe. Net buiten Trujillo verblijft u op een eenvoudige maar gastvrije rurale Cortijo  of een prachtig landgoed met 8 gastenkamers. Mocht u een wat luxer verblijf kiezen dan kan dat in de historische Parador van Guadalupe. Alle bovenstaande accommodaties hebben een zwembad.

Dag 6 en 7: Caceres en Sierra de (la) Peña de Francia

De komende twee dagen van uw rondreis door Midden Spanje verblijft u ten zuiden van Salamanca nabij de Sierra de Peña de Francia met haar natuurreservaat de Valle de Batuecas, in de grensstreek met Portugal. Deze groene en lommerrijke bergen vormen een mooi contrast met de uitgestrekte en veel drogere dehesa van de Extremadura. Het is een paradijs voor wandelaars en rustzoekers met fraaie middeleeuwse bergdorpjes zoals La Arberca, dat in zijn geheel als nationaal monument is verklaard. Net er buiten ligt op 1732 meter hoogte het dominicaner klooster van Nuestra Señora de la Peña de Francia met een zeldzaam mooi uitzicht. Ook Miranda del Castañar, Candelario en Montemayor del Rio met haar prachtige kasteel aan de Ruta del Plata zijn een bezoek waard. Hervás is iets groter en levendiger en heeft een fraaie joodse wijk met smalle kronkel straatjes. Aan de andere kant met de weg die Bejar met Plasecia verbindt ligt het hoogste en meest wilde massief van de bergen: de Sierra de Gredos met als hoogste top de Pico de Almanzor, 2.592 meter. Een groot gedeelte van dit park is natuurreservaat en niet toegankelijk voor publiek.

Cáceres

Cáceres, Unescco Werelderfgoed stad, werd gesticht door de Romeinen in 25 voor Chr. Na de val van het Romeinse Rijk werd het bezet door de Visigoten. In de 8ste eeuw veroverden de Moren Cáceres. De Moren bouwden een stadsmuur en ca. 30 verdedigingstorens, waarvan de nog bestaande Bujaco toren de beroemdste is. Cáceres werd in de 13de eeuw heroverd door de christenen. In die tijd had Cáceres een Joodse wijk, waarvan nog delen zijn te zien. In de 16de eeuw verrezen deftige huizen en paleizen. In de stadsmuur bevindt zich de poort Arco de la Estrella, de belangrijkste ingang naar oude stad van Cáceres. Meer dan tien torens domineren de historische wijk, begrensd door de Arabische muren. In de oude stad vindt u geplaveide straten gekenmerkt door middeleeuwse, versterkte huizen en paleizen uit de Renaissance.

Vanuit uw accommodatie in Hervas of Fuente de Bejar is Salamanca prima tijdens een dagexcursie bezoeken. Mocht u er meer tijd willen doorbrengen dan kunt u deze rondreis Midden Spanje uitbreiden met twee of meer overnachtingen in het centrum van Salamanca. Op de volgende pagina leest u meer over de mogelijkheden tot verlengen van deze Fly Drive.

Accommodaties

In deze omgeving kunt u kiezen tussen een verblijf in een gastvrije B&B in het kleine dorpje Fuentes de Bejar of een charmant hotel aan het plein van het middeleeuwse stadje Hervas.

Dag 8, 9, 10 en 11: Koningssteden Segovia, Ávila en Sierra de Guaderama

Segovia

Uw volgende stop tijdens deze Fly Drive is Koningsstad Segovia. Segovia wordt geroemd als mooiste vestingstad van Spanje. De oude stad ligt hoog op een rots tussen de Río Eresma en de Río Clamores. Bij zonsondergang hebt u vanaf boven een fantastisch uitzicht over het dal. Segovia was een militaire handelsplaats in de Romeinse tijd. Het beleefde zijn gouden eeuwen in de Middeleeuwen. Het beroemde Aquaduct uit de 1ste eeuw n.C bracht het water van 15 kilometer afstand naar de hoge stad. Haar 163 bogen van 29 meter op het hoogste punt worden ondersteund door enorme blokken steen uit de Sierra de Guaderrama. In de oude stad zijn belangrijke middeleeuwse en Renaissance gebouwen als de Casa de los Picos en de kerken San Juan de los Caballeros, San Esteban en de San Martín. De Kathedraal is de jongste grote gotische kerk van Spanje. Met zijn vele gevelspitsen, torens en kantelen hoog boven de rotsen uitstijgend, lijkt het op een sprookjeskasteel.

Ávila

Een bezoek aan  de tweede koningsstad Avila mag natuurlijk niet ontbreken tijdens deze rondreis Midden Spanje. De middeleeuwse stadsmuur van Avila is al van kilometers ver zichtbaar. Met 88 ronde torens en negen poorten loopt hij 2526 meter rond de stad. De fortachtige Catedral de San Salvador maakt er deel van uit. Zij werd gebouwd tussen de 11e en 13e eeuw en combineert romaanse en barokstijlen. De Basílica de San Vincente heeft een mooie 14e eeuwse gevel en portaal. Andere bezienswaardigheden zijn de romaanse Iglesia de San Pedro en het 15e eeuwse Real Monasterio de Santo Tomás. In het mausoleum hier is het graf van Juan, de enige zoon van de katholieke koningen Isabel en Ferdinand. Hij overleed in 1497 op 19 jarige leeftijd.

La Granja de San Ildefonso

Dit grote en indrukwekkende paleis ligt op de locatie waar Hendrik IV in de 15e eeuw een jachthuis bouwde. In 1721 begon Filips V aan dit project, waar hij probeerde zijn herinneringen aan het luisterrijke hof in Versailles van zijn grootvader, Lodewijk XIV, te doen herleven. De kerk is rijkelijk versierd met barokke elementen en in het Koninklijke Mausoleum vindt u de graven van Filips V en zijn vrouw, Isabel de Farnesio. In de tuinen staan statige kastanjebomen, zorgvuldig geknipte hagen en beeldhouwwerken.

El Escorial

Vanuit de Sierra de Guaderamma heeft u schitterend zicht op het imponerende grijze paleis van Philips II in San Lorenzo de El Escorial. Het Kloosterpaleis werd tussen 1563 en 1584 gebouwd en aan St. Laurentius gewijd. De strenge, sobere bouw leidde tot een nieuwe bouwstijl die een van de meest invloedrijke van Spanje zou worden. De artistieke rijkdom, waaronder zeer belangrijke kunstwerken van de koninklijke verzameling, bevindt zich in de musea, de kapittelzalen, de kerk, het koninklijke pantheon en de bibliotheek.

Pedraza en Sepúlveda

De Castiliaanse stadjes tussen de Duero en de Sierra de Guadarrama Pedraza en Sepúlveda, zijn enkele van de karakteristieke, puur Spaanse stadjes ten noorden van Segovia. Sepúlveda is prachtig gelegen in een bocht in de rio Duratón.

Sierra de Guadarrama

Tussen Madrid en Segovia liggen de bergen van de Sierra de Guadarrama. Al sinds vele eeuwen heeft men rust en verkoeling gezocht op de beboste hellingen. De kartuizers bouwden hier hun eerste klooster, Felipe II liet er het gigantische kloosterpaleis El Escorial verrijzen en latere vorsten vonden er een plekje om hun paleizen te laten neerzetten. Dit gebied leent zicht uitstekend voor lange wandelingen, mountainbiken en paardrijden.

Accommodaties

Tijdens de laatste stop in deze rondreis Midden Spanje kunt u kiezen tussen een verblijf in een gastvrije Posada in het kleine dorpje Espirdo, net buiten Segovia of een centraal gelegen stadshotel in Segovia.

Uw reis op Maat

Alle reizen van Ardanza kunnen verlengd of ingekort worden,  u kunt de volgorde van de route aanpassen of deze reis combineren met andere rondreizen of een gedeeltelijke eigen invulling geven. U kunt uw wensen aangeven op het aanvraagformulier. Ardanza neemt dan contact met u op en geeft u graag persoonlijk en deskundig advies.

Kijk op de volgende pagina voor uitbreiding van deze route

 
Vraag een offerte aan
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: