Alentejo: 5 redenen om nu je koffers te pakken!

De Alentejo is de grootste regio van Portugal. Dit pure en ongerepte gebied heeft ontelbare schatten die Ardanza met u deelt in een bijzondere 15 daagse Natuur&Cultuur rondreis. Hieronder geven we u 5 redenen waarom dit een van onze favoriete gebieden is!

(Lees ook het interview met Anne in Meridian Magazine)

1. De Alentejo: Ongerept en uitgestrekt

De Alentejo heeft uitgestrekte, licht glooiende landschappen met een eindeloze horizon en wijde hemel. In het voorjaar is het hier één grote bonte bloemenpracht! Hier is het stil, het leven is er traag. Dit is bij uitstek een gebied om op uw gemak of te voet te verkennen. We geven u veel wandeltips bij uw reisbescheiden!

2. Parels van stadjes

Her en der verspreid in het landschap liggen prachtige middeleeuwse stadjes, zoals de hoofdstad: Évora, ook wel de witte dame genoemd, met een wonderbaarlijk intacte oude binnenstad. Beja met haar kasteel en huizen met azulejos betegeld. In het uiterste zuiden Mértola, fraai gelegen aan de Guadiana rivier. Aan de grens met Spanje liggen de vestingstadjes Elvas, Marvão en Monsaraz. Ardanza brengt u naar alle hoogtepunten!

3. Stralende sterrenhemel

In het Oosten van de Alentejo is geen lucht of lichtvervuiling en daardoor kunt u hier een ongekend heldere sterrenhemel aanschouwen. Dit is de eerste ‘Starlight Tourism Destination’ ter wereld. Nabij uw tweede verblijf in de rondreis Alentejo zijn twee observatoria waar uitleg wordt gegeven over de planeten en sterren en waar telescopen aanwezig zijn. Een onvergetelijke ervaring! Lees er meer over : Dark Sky Alqueva (foto: Dark Sky Alqueva).

4. De mooiste baaitjes: Costa Vicentina

De Alentejo heeft een prachtige, grillige kustlijn met een paar kleine vissersdorpjes en mooie baaitjes. Hier is verder niks. Geen hoogbouw. Geen pretparken. Geen fastfoodketens. Heerlijk! Hier hoor je alleen het gekrijs van meeuwen en de golfslag van de Atlantische oceaan. In dit gebied loopt het lange afstandspad, de Rota Vicentina. Vanuit onze landelijke Quintas kunt u één dag of meerdere dagen een stuk van dit pad wandelen, men brengt en haalt u graag. Dit is ook een heerlijk gebied om te fietsen.

5. Onze bijzondere accommodaties

In de Alentejo heeft Ardanza een fijn aanbod van fraaie quintas met zwembad, met kamers op B&B basis, maar ook tiptop verzorgde appartementen en kleine designhotels. Hier wordt u gastvrij ontvangen en kunt u genieten van de pure, lokale keuken en uitstekende wijnen. Lees het reisverslag van Stijn en Leandra!

Lees alles over onze 15 daagse Natuur&Cultuur rondreis Alentejo

 

geef een reactie

* verplichte velden