Andalusië juni 2017

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Natuur & Cultuur rondreis Andalusië

– REISVERSLAG VAN ONZE GEWELDIGE FLY DRIVE REIS in ANDALUSIE van 11 t/m 22 juni 2017 – 

Allereerst een DIKKE 10 voor personeel van reisbureau Ardanza. Alles was tot in de puntjes geregeld!
11 JUNI op naar Malaga.
Op vliegveld in Malaga moesten we ons melden bij Europcar. Alles was geregeld. We kregen autosleutels en auto stond klaar in vak B 51.
Rond de auto gelopen of er geen schade was en wat foto’s gemaakt uit voorzorg. Op naar ons eerste adres in Pitres.
Mooie rit ernaartoe. Eerst nog even opgestoken aan de kust bij Costa del Torrox bij restaurant De Oranjerie. Heerlijk iets gegeten.
Aangekomen bij de appartementen werden we vriendelijk welkom geheten door de eigenaar. Leuk appartement met prachtig uitzicht op de bergen vanaf ons balkon. Vanuit Pitres zijn we dagje naar Alhambra in Granada geweest. Mooie ritjes gemaakt door onder andere bergdorpjes Capileira, Pampaneira, Bubion en Trevelez. En het mooie National Parc Sierra Nevada. 

Op naar 2e adres voor 1 nachtje in Cordoba. Vriendelijke ontvangst door Celia. De stad verkend met een SIGHTSEEING bus. De prachtige Mezquita kathedraal bezocht. In de avond heerlijk gegeten op PLAZA DE LA CORREDERA v/h was daar stierenvechten.

Volgende dag naar ons 3e adres op de Cortijo in Cazalla de la Sierra. Daar werden we gezellig welkom geheten door LUCA. De kurkoogst was de dag van onze aankomst net klaar. Wat een bijzonder adres. Geheel in de natuur met een gezellig studio appartement. ECHT GEWELDIG DAAR.
Heerlijk zwembad met ligbedden. Allerlei huisdieren. Schapen , varkens , geiten met bellen om wat een heerlijk geluid teweeg bracht. Je kon heerlijk wandelen op het landgoed van LUCA. Leuke restaurantjes in het dorp, waaronder vooral restaurant LA POSADO DEL MORO waar je heerlijk kon eten van de grill (BBQ). Dag naar Sevilla geweest bij 47 graden.

Plaza de Espana heeft vooral indruk gemaakt. Echt prachtig. Giralda kathedraal ook zeer de moeite waard. Ons 4e en laatste adres was in MONTEJAQUE Worden daar ook zeer vriendelijk ontvangen door Fabio. Heel gezellig appartement met 1e en 2e verdieping. En vanaf balkon prachtig uitzicht. Heerlijk zwembad met ligbedden en parasols. MONTEJAQUE is een heel gezellig dorp met een plein en een fontein met gezellige bar/restaurantjes waar je heerlijk tapas kon nuttigen Bij de CANICHE BAR en EL GONEO. SUPER GEZELLIG.
Bij de Pizzeria La Casitas ook heerlijk gegeten. 

Dag naar TARIFA geweest. Dat is zo bijzonder. Dit is het meest zuidelijk plekje van Europa waar de Atlantische Oceaan en de Middelandse Zee elkaar ontmoeten met de straat van Gibraltar.

Dagje RONDA. Geweldig leuk dorp met uitzicht op de TAJO vallei. En de Plaza del TORO bezocht. Mooie ervaring. Rots van TARIK (apenrots) Gibraltar geweest. En de laatste dag zijn we naar ZAHARA DE LA SIERRA gereden met een bijzondere mooie route en geweldige uitzichtpunten.
Wat een prachtig mooi meer is ZAHARA DE LA SIERRA. Zeer de moeite waard om daar naartoe te rijden.

Kortom het was een geweldige ervaring deze fly drive reis in ANDALUSIE van 11 t/m 22juni 2017. Bedankt ARDANZA. En wat een toepasselijk welkom thuis cadeau. Dank Arco, Anne en Ellen.

Groet Yvonne en John Rotteveel

18 juli 2017

Noot Ardanza : Dhr en mevrouw Rotteveel hebben de Natuur&Cultuurrondreis in Andalusië gemaakt, met een paar aanpassingen op Maat.

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: