Perfect!

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Andalusië, Rondreis op maat met chauffeuse…

Geacht Ardanza,

Dat geacht is na onze reis naar Andalusië ECHT welgemeend.

Er zijn er geboren die alles zelf regelen als zij op reis gaan, en er zijn er geboren die graag alles door een ander laten regelen, door een specalist als ARDANZA bijvoorbeeld.Eigenlijk ga je door zo’n beslissing een groot avontuur in. Pas achteraf weet je of je, door alles te delegeren naar ARDANZA, een goede beslissing genomen hebt.

Na het opnemen van contact met Ardanza begint het avontuur. Zij luisteren naar je wensen en maken een concept plan van vertrek tot thuiskomst. Vervolgens begint het heen en weer praten/schrijven: nieuwe suggesties worden aangedragen door twee partijen.

Uiteindelijk komen wij tot overeenstemming en is het plan rond.

Wij bepaalden welke steden bezocht zouden worden: Malaga, Granada, Cordoba, Sevilla, Ronda Grazemela en terug naar Malaga. Vanuit Cordoba hebben wij nog een trip per trein gemaakt naar Cadiz. Wij besloten niet zelf een auto te huren en rond te rijden; per slot wilden wij graag beiden rondkijken. Inplaats daarvan, en voor Ardanza was dat volgens ons ook nieuw, huurden wij een auto met chauffeur/gids. Deze chauffeur woont al 15 jaar in Andalusië en spreekt vloeiend Spaans, erg handig. Zij, Anita Peeperkorn een Nederlandse, kent ook de gewoonten in Spanje en vooral de keuken; een geweldige hulp bij het kiezen van welke Tapas wij zouden eten en bij ook bij ons paste, naar onze smaak dus. Je kunt je voorstellen dat het voor beide parijen een grote vraag is met wie je 14 dagen gaat optrekken. Wij waren ontzettend benieuwd of Anita bij ons paste en wij bij haar. De match was voortreffelijk, iedereen kon geheel zichzelf zijn.

Uit de hotels die Ardanza aandroeg, maximaal 3 per plaats, maakten wij zelf de keuze. Wij kozen bewust voor geheel verschillende verblijven, van grote hotels o.a. Een Parador hotel, tot een Herenhuis, tot een Cortijo (een oude in het vierkant gebouwde boerderij met binnenplaats, buiten de stad).

Uiteindelijk krijg je ruim voor vertrek van Ardanza een vracht informatie en een totaal plan van plek naar plek, eigenlijk begint dan je reis al.

Het totaalplan, het draaiboek, begint met een algemeen hoofdstuk, eventuele problemen onderweg, de mogelijk nodige contacten, de accomodaties met alle nodige gegevens, de vluchtgegevens, de autogegevens, de begeleiding en wat je echt zelf moet doen en wanneer.

Vervolgens komt het deel “van dag tot dag”, of van “plaats naar plaats”: belangrijkste adressen, suggesties wat je onderweg zou kunnen doen, het hotel, wat te zien en te doen in de stad zelf, geadviseerde restaurants, wanneer je wordt afgehaald door je auto met chauffeur/gids. En dat 14 dagen lang.

Gemeld is reeds de vracht aan informatie: uiteraard een kaart van Andalusië waarop de volgorde van de plaatsen is aangegeven met stickertjes. Een kaart van elke stad, waarop aangegeven de lokatie van het hotel. PERFECT, bravo Ardanza!

Tja, is dit nu een reisverslag? Nee, natuurlijk niet. Wij gaan niet vertellen wat wij van dag tot dag gedaan hebben, dat is van ons en niet interessant voor derden. Wij zijn van die types die niet van te voren gaan plannen wat zij van dag tot dag gaan doen, dat bekijken wij elke dag in de morgen afhankelijk van onze zin en hoe wij ons voelen. Wel kan ik U verzekeren dat wij dagelijks enorm veel gezien en gelopen hebben. Eén keer, aan het eind van de vakantie, hebben wij een dag “rust” genomen.

Mede dank zij de professionele inzet van Ardanza was het een fantastische reis waar wij enorm veel zin in hadden en die geheel aan onze verwachting heeft voldaan. Wij hebben Andalusië echt leren kennen en gezien. Hartelijk dank Ardanza,voortreffelijke medewerkers en “wat waren wij blij met Anita; wij komen vast en zeker een keer terug.

Roos van Gelderen
Jacob Stelloo

27 maart 2014

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: