Lissabon & Alentejo
   

Reissom 8 dagen vanaf € 995 p/p*

8 dagen fly drive Portugal, Lissabon en Alentejo incl. retourvluchten, incl. luchthavenbelastingen, 7 overnachtingen, huurauto cat. BB: incl. ongelimiteerd aantal kilometers, WA/BA verzekering, lokale belastingen en tweede bestuurder gratis. De autohuur is gebaseerd op het ophalen van uw auto bij vertrek uit Lissabon. Uitgebreide route- en excursie informatie.

* Reissom afhankelijk van vertrekdata en bij verblijf 2 personen in tweepersoonskamer of appartement

Vraag een offerte aan

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat?
Laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

8 daagse Fly Drive Lissabon en Alentejo

Lissabon – Evora – Monsaraz – Castelo de Vide – Marvao – Vila Viçosa

Tijdens deze 8 dagen fly drive Portugal, Lissabon en Alentejo combineert u een bezoek aan vriendelijk en verrassend Lissabon met de uitgestrekte en ongerepte Alentejo. Na 3 dagen de schatten van Lissabon ontdekt te hebben wacht u een heerlijk verblijf in het hart van Portugal. Hier kunt u tijdens deze rondreis kiezen uit een verblijf in het prachtige, middeleeuwse Evora of op een monumentale boerenhoeve bij Monsaraz, aan de grens met Spanje. U haalt bij deze 8-daagse rondreis Portugal, Lissabon en Alentejo uw huurauto op bij vertrek uit Lissabon.

Accommodaties

In Lissabon verblijft u de eerste 3 nachten tijdens deze 8-daagse fly drive Portugal, Lissabon en Alentejo rondreis in een van de zeer centraal gelegen zeven appartementen met kookgelegenheid in de wijk Chiado of in een hotel gelegen in een historische pand met 15 kamers in sfeervolle & moderne suites in de wijk Baixa, de benedenstad, in hartje Lissabon.

Een perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de stad.

In de Alentejo kunt u tijdens deze 8-daagse rondreis Portugal, kiezen uit een verblijf van 4 overnachtingen in het centrum van Évora, in een bijzonder boutique hotel of net buiten Monsaraz, op een zeer verzorgd landgoed met zicht op historisch Monsaraz. Hier zijn 10 kamers en een appartement.

Dag 1, 2 en 3: Lissabon

De hoofdstad van Portugal, Lissabon, de witte stad, zou gesticht zijn door Odysseus. Dat is een legende, maar zeker is wel dat de Feniciërs al 1200 jaar v. Chr. op deze plek waren en het Alisubbo (heerlijke baai) noemden. De Portugese hoofdstad is gebouwd op een aantal steile heuvels aan de Taag en haar prachtige baai. U vindt er vele Romaanse en Moorse monumenten, kathedralen en fraaie pleinen met zonnige terrassen. De smalle met keien geplaveide straatjes in de oude wijken en de huizen met kleurrijk azulejos nodigen u uit om deze vriendelijke en kleurrijke stad op uw gemak te voet te verkennen. Of neem een van de gele trams en laat u moeiteloos van de laagste naar de hoger gelegen wijken vervoeren. Ook heel erg leuk is het verkennen van Lissabon per elektronische TukTuk! Uitgebreide tips ontvangt u bij uw reisbescheiden. 

Baixa en Alfama

De wijk Baixa vormt het centrum van Lissabon en het laagst gelegen gedeelte met haar rechte straten die uitkomen aan de mondig van de rivier de Taag. Naast ruime pleinen, fonteinen, 18e eeuwse façades en gezellige winkelstraten vindt u hier een aantal musea, theaters. Vele restaurants en terrasjes. Alfama is de oudste wijk van Lissabon die gespaard werd tijdens de aardbeving van 1755 en de overstromingen die daarop volgden. Het is een pittoreske wijk met nauwe, kronkelende straatjes en trappen. Dit is de wijk waar elke avond in diverse cafés de traditionele Fado muziek gespeeld wordt, zoals in de Mesa dos Frades. De beroemde tramlijn 28 brengt u helemaal naar boven naar het kasteel São Jorge vanwaar u een fabelachtig uitzicht over de stad hebt.

De wijk Barrio Alto kunt u tot diep in de nacht genieten van muziek en een drankje, vaak op de terrassen op straat. Langs de rivier vindt u de hippere nachtclubs. De Torre de Belem aan de rivier behoort tot het werelderfgoed van Unesco. Uiteraard mag een bezoek aan de bakkerij van de beroemde Pasteis do Belem niet ontbreken, wanneer u hier toch in de buurt bent. Typisch bladerdeeg gebakjes gevuld met romige custard. Men staat er dagelijks voor in de rij!

Dag 4, 5, 6 en 7: Alentejo

Glooiende en uitgestrekte landschappen

Kurkeiken, olijfbomen en glooiende velden tot zover het oog reikt. Her en der verrijzen steden met witgekalkte huizen. Dat is het beeld van de Portugese Alentejo. Het gebied is vlak en dunbevolkt. De overblijfselen uit lang vervlogen tijden zijn er talrijk. De kust heeft verrassend mooie stranden en stille baaitjes. Op de hoogvlakte in het Noordoosten van de Alentejo liggen veel plaatsjes met Moorse kastelen zoals in Juromenha, Alandroal, Redondo en Terena. In de dorpen en kastelen vindt u smeedijzeren balkons, robuuste gotische torens, schilderingen op hout en barokke altaren. Redondo staat daarnaast ook bekend om zijn bijzondere keramiek.

 Megalithische monumenten

De gemeenten Reguengos de Monsaraz en Castelo de Vide, verder naar het noorden hebben een grote rijkdom aan Megalithische monumenten; hunebedden en menhirs. De meeste daarvan zijn mooie en interessante voorbeelden van de Europese prehistorie. In de omgeving rond Castelo de Vide staan ongeveer 50 menhirs en dolmen, waaronder de grootste menhir (7,5 mtr hoog) van het Iberisch schiereiland. Verder vindt u in de nabije omgeving Romeinse opgravingen en bruggetjes.

Natuurpark São Mamede

De Serra de São Mamede ontstond tussen 400 en 300 miljoen jaar geleden. Het gebergte wordt in het noorden en westen begrensd door jongere granietformaties. Vooral de noordkant van het park is voor de wandelaar interessant. Hier worden loofbossen afgewisseld met cultuurland. Meer naar het zuiden zijn de hellingen beplant met dennenbossen. Nog verder zuidelijk gaat het gebergte langzaam over in de Alentejaanse vlakte met zijn ‘montados’, een parkachtig landschap met verspreid staande kurk- of steeneiken. Vanaf de bergtoppen in het park, zoals de Pico São Mamede – met 1025 m de hoogste berg ten zuiden van de Taag – en de burcht van Marvão heeft u een prachtig uitzicht.Wie geluk heeft ziet een havik, arend, een oehoe of een slangenarend op jacht naar een wipneusadder. Het is ook het jachtterrein van de grijze wouw en er zitten wel drie soorten gieren: monniksgier, aasgier en vale gier.

Évora

Het historische centrum van de stad Évora is opgenomen op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Tot de bezienswaardigheden behoren onder meer een Romeins aquaduct, de Romeinse Diana-tempel en de vroeg-gotische kathedraal, gebouwd van 1186 tot 1204, met een klooster uit de 14de eeuw. De vele paleizen uit de middeleeuwen en de renaissance getuigen van het rijke verleden. Évora was in de Romeinse tijd een bloeiende stad, maar raakte in verval onder de Visigoten. Évora is een levendig oud universiteitsstadje. De 15e-eeuwse universiteit werd in 1979 heropend en met 8.000 studenten is de universitaire roeping weer hersteld.

Évora heeft met zijn smalle, kronkelige straatjes, patio’s, dakterrasjes, pleinen en poortjes een aparte bekoring. De stad doet vooral Moors aan maar heeft allerlei invloeden gekend. Bijzonder is ook de Evora Sé (kathedraal) met zijn twee ongelijke torens. Er werd 50 jaar aan de kathedraal gebouwd en u vindt er onder meer prachtig gebeeldhouwde apostelen, een schatkamer met religieuze kunst en een renaissanceportaal. De ‘Capela dos Ossos’ in de 15de eeuwse kerk São Francisco is zowel bijzonder als luguber vanwege de schedels en beenderen, van 5000 monniken, die er in zijn verwerkt.

Monsaraz

Het middeleeuwse Monsaraz is een van de oudste Portugese nederzettingen van Zuid-Portugal, bewoond sinds de prehistorie. Haar natuurlijke positie op de hoogste heuvel in het gebied en de nabijheid van de diepe Vale do Guadiana, maakte het een plaats van strategisch belang. Monsaraz is een van de best bewaarde historische plaatsen in de Alentejo. Het middeleeuwse stadje heeft ongeveer 1.000 inwoners en is mooi gerestaureerd. Monsaraz ligt vlakbij de Spaanse grens. Badajoz in Spanje ligt op circa 100 kilometer, het historische Évora op 50 km.

Vila Viçosa

Vila Viçosa wordt ook wel het marmeren museumstadje genoemd met zijn grote huizen van wit marmer en zijn imposante paleis uit de 16de eeuw. Het paleis Paço Ducal was het favoriete verblijf van de hertogen van Bragança. De geometrische tuinen zijn indrukwekkend. Bijzonder is ook de Porta do Nó, de toegangspoort van het paleis die bestaat uit marmer en schist met ‘knopen’, het symbool van de Braganças. De 14de-eeuwse kerk Nossa Senhora da Conceição bezit een gotisch Mariabeeld dat waarschijnlijk uit Engeland komt. In het voormalige klooster Convento das Chagas bevinden zich grafmonumenten van de hertoginnen.

Castelo de Vide

Het pittoreske plaatsje Castelo de Vide ligt trapsgewijs tegen de helling van één van de noordelijk uitlopers van de Serra de São Mamede. Vroeger was het een belangrijke vesting in het Spaanse grensgebied, nu een slaperig, charmant stadje, Castelo de Vide heeft een kasteel uit de 14de eeuw. Verder is er een mooie Joodse wijk met de oudste synagoge van Portugal en vele gotische deurportalen. In de Joodse wijk staat ook de overdekte Fonte da Vila, een marmeren Renaissance fontein uit de 16de eeuw.

Ontdekken en beleven: excursies en activiteiten

Naast dat Ardanza u naar plekjes brengt die u zelf niet gauw zult ontdekken regelen we ook graag unieke ervaringen en ontmoetingen ter plekke. In 17 jaar tijd hebben we een schat aan lokale contacten opgebouwd en we brengen u graag naar kleinschalige fado-optredens, wijnproeverijen, prachtige wandel- en fietsroutes. een zeiltocht op de Taag,  sterren kijken in het Dark Sky Reservaat, een kook-workshop, de mogelijkheden zijn eindeloos en Ardanza regelt alles zonder extra kosten voor u. Uiteraard hebben we rechtstreeks toegang tot reservering-systemen en kunnen uw tickets vooraf regelen zodat u niet ter plekke in de rij hoeft te staan!

Uitbreiding van de reis

Uiteraard is deze 8-daagse fly drive Portugal te verlengen met een van de andere regio’s of locaties in de Alentejo. Neem voor de diverse mogelijkheden contact op met Ardanza op tel. 035- 6912275 of per e-mail: info@ardanza.nl

Een offerte aanvragen voor deze Fly Drive Lissabon en Alentejo, Portugal 8 dagen kan via onderstaande button:

 
Vraag een offerte aan
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: