Vejer de la Frontera

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Vejer de la Frontera

Vejer is een vestingstad, ooit omgeven door metershoge muren, gelegen op een heuveltop op 200 meter, op 10 minuten afstand van de maagdelijke stranden van de Costa de la Luz. Het witte stadje heeft smalle, steile straatjes en steegjes en kleine pleintjes en vele monumenten. Waar nu de katholieke kerk staat was ooit een Arabische moskee en het kasteel heeft enkele fraaie Moorse poorten.

Vejer heeft diverse voorzieningen zoals restaurants, cafés, winkeltjes, boetiekjes en vele historische monumenten. Traditionele ambachten zoals manden en houten meubels maken worden nog steeds beoefend. Traditioneel Spaans, Vejer is een plaats waar tijd anders wordt gemeten en een ideale basis om de omgeving te verkennen.

Vanuit Vejer zijn er vele mogelijkheden om tochten te ondernemen, de sfeervolle en charmante havenstad Cadíz is vlakbij, evenals Jerez de la Frontera, bekend van de fino’s (sherry’s) en de flamencomuziek. Gibraltar is ook goed bereikbaar, evenals het wonderschone natuurpark Doñana, het grootse migratiegebied voor vogels in Europa. Vanuit Sanlucar de Barrameda kunt u per bootexcursie dit gebied verkennen. In het achterland vindt u witte dorpjes. Arcos de la Frontera, spectaculair gelegen op een steile rots, ligt op een uurtje rijden.

Op 10 minuten ligt het  levendige vissersdorp Conil de la Frontera.

Vauit Tarifa zijn er mogelijkheden om een dagtocht te maken naar Marokko, of op walvis – en dolfijnexcursie.  In het achterland ligt ook het natuurgebied Los Alcornocales, uitgestrekte kurk- en steeneik bossen. Langs de kust zijn ook vele wandelroutes uitgestippeld. Ook fietsen en paardrijden behoort tot de mogelijkheden. Een bijzonder golfresort in de omgeving van Vejer is Montenmedio, met haar beeldenpark. Hier kunt u ook paardrijden.

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: