Olite

Historische Parador gelegen in het kleine stadje Olite, 43 kamers
Tussen de 125 en 150 euro per nacht. Kleinschalig, elegant, exclusief en stijlvol.

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Parador van Olite

Deze historische Parador met haar barokke inrichting ligt naast één van de mooiste kastelen van de 15de eeuw in het centrum van Olite, een middeleeuws stadje aan de oever van de Cidacosrivier in het zuiden van Navarra. Vanaf 1925 werd het kasteel gerestaureerd. In het oude gedeelte is nu een Parador gevestigd, het nieuwe paleis is te bezoeken. Het stadje heeft verder een aantal fraaie pleinen en de gotische “Iglesia de Santa Maria’ met een rijk bewerkt voorportaal.

Indeling

De Parador beschikt over 43 kamers, ingericht met antiek meubilair, bijzondere materialen en veel oog voor detail. De comfortabele bedden, meest twin beds, hebben bewerkte houten panelen. Ze beschikken over verwarming/airco, TV, Wi-fi, telefoon. Volledig ingerichte badkamers. Er zijn gemeenschappelijke ruimten met glas-in-loodramen, antiek meubilair, kleurrijke wandtapijten en sfeerverlichting. De parador ligt naast één van de mooiste kastelen van de 15de eeuw. Gebrandschilderde ramen, arcades en andere Middeleeuwse bouwelementen zijn goed bewaard gebleven.

Faciliteiten

Lift, gemeenschappelijke ruimtes, room-service, 24 uurs receptie, gratis Wi-fi, Ontbijtbuffet, Restaurant: Het restaurant ademt een Middeleeuwse sfeer uit en u kunt er genieten van heerlijke regionale specialiteiten.

Over Olite

Olite ligt 47 kilometer ten zuiden van Pamplona en heeft 3100 inwoners. Het is een mooi stadje met een prachtige middeleeuwse kern. Die heeft het dankzij koning García Ramírez die Olite in 1147 privileges verleende waardoor het zich kon ontwikkelen als marktstad en militair steunpunt. Al spoedig werd Olite een welvarende handelsstad die regelmatig werd bezocht door de koningen van Navarra, voor wie een Palacio Real ter beschikking stond. Om te voorkomen dat Napoleón het paleis in bezit zou nemen word het in het begin van de 19e eeuw in brand gestoken.

Omgeving

In de omgeving van Olite liggen een aantal middeleeuws stadjes zoals Ujué en Artajona, die een bezoek meer dan waard zijn.

Bardenas Reales

Het Natuurpark van de Bardenas Reales is een pseudo-steppe, die in de loop van miljoenen jaren door erosie is ontstaan. Het ligt op slechts 70 kilometer afstand van de Pyreneeën, en dichtbij de hoofdstad van de Ribera, Tudela. Er zijn, van noord naar zuid, drie zones te onderscheiden: de Plano (vlakte), bouwgrond die gekenmerkt wordt door de lichte glooiingen; de Bardena Blanca, het meest bezochte en gefotografeerde deel waar zich de belangrijkste formaties bevinden, de Castildetierra en de Pisquerra. Ook in deze zone, met haar geërodeerde heuvels, droge ravijnen en steppe-achtige uiterlijk, bevindt zich een schietterrein, wat de aanwezigheid van militaire vliegtuigen verklaart; en de Bardena Negra, waar de grond donkerder is en plaats maakt voor de enige pijnboombossen van de omgeving, afgewisseld met struikgewas.

Het Natuurpark Bardenas Reales telt meer dan 700 km paden, onverharde wegen en trekpaden voor vee, zeer geschikt voor wandel- en fietsliefhebbers. Aanbevolen wordt echter om het eerste bezoek aan dit natuurgebied onder begeleiding van gespecialiseerde gidsen te doen. Zij voorkomen niet alleen dat u in deze woestijn verdwaald, maar maken u ook wegwijs in dit landschap waarvan de flora en fauna meer doen denken aan die van de Afrikaanse woestijn dan aan die van het noorden van het Iberische Schiereiland. In een ver verleden was het een paradijs voor krokodillen en schildpadden. Vandaag de dag leven er adelaars, gieren, uilen, grote trappen, vossen, wilde katten, genetkatten, amfibieën en reptielen tussen struikgewas, sisalplanten, brakke grond en velden met espartogras.

Afstanden: luchthaven: Bibao, 200 km, Pamplona op 45 km, Arguedas (Bardenas Reales): 40 km.

Deze locatie wordt aangeboden in de 8-daagse rondreis Navarra

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: