Reistips voor de Extremadura

Rondreis Extremadura april/mei 2019

Beste mevrouw Middelkamp en mevrouw van der Woude,

Allereerst hartelijk dank voor het prachtige boek over Spanje dat wij mochten ontvangen. Altijd leuk om zo’n cadeau thuis aan te treffen tussen de post.

Onze reis naar Extremadura is goed verlopen afgezien van een paar pech dingen: het weer werkte niet mee in de eerste week (het was toen kouder dan in de hele winter daar) en wij zijn allebei zo flink verkouden geworden dat wij het rustig aan hebben moeten doen. Afgezien van dat hebben we genoten van het gebied. Wij hebben meer dan tachtig verschillende soorten vogels gezien, genoten van de dehesa’s en steppengebieden.

Ervaringen en tips voor de Extremadura rondreis 

  • Wij hadden zelf minder onderkomens willen hebben. De afstanden zijn zo klein, dat bijvoorbeeld Merida er best uit kan. Dit geldt vooral voor mensen die vogels willen kijken. Ik denk dat uw aanbod ‘Extremadura’ dit publiek kan aantrekken. Tenslotte wil niet iedereen met een verzorgde ‘vogel’-reis mee.
  • De gids die wij hadden was uitstekend. Maximo (van appartementen Villuercas) vertelde ons dat hij ‘nieuw’ is als vogelgids, maar hij is veel meer dan dat. Hij heeft ons veel verteld over het landschap, wij konden hem allerlei vragen stellen, hij is bijzonder gastvrij en heeft zich er niet met een Jantje van Leiden van af gemaakt. Wij werden om 08.00 uur afgehaald en hij bracht ons om 17.00 uur terug. Echt een aanrader, zeker voor mensen die meer willen weten dan alleen iets over vogels. Wij hebben een hele mooie dag gehad. Het bleek dat deze meneer in het verleden een ‘gewone’ gids is geweest en dat was aan alles te merken. Heel prettig was dat hij een echte natuurliefhebber is, die zelf ook geniet en verwonderd is over alles wat rondom ons is.
  • Het hotel in Hervas was uitstekend. Een beetje meer aanwijzingen om er te komen zou fijn geweest zijn. Nu moesten wij, afgaande op de navigatie, met een grote auto door nauwe straten, terwijl er een andere, bredere toegangsweg is.
  • De B& B bij Trujillo was aangenaam. Fijn dat wij er ook het avondeten konden gebruiken. Wij waren toen ziek.
  • Appartement in Merida meer dan prima. De parkeergarage heel makkelijk.
  • Het appartement bij Villuercas viel tegen. Het zag er allemaal mooi uit, we konden heel goed buiten zitten, maar de warmwatervoorziening was nogal onbetrouwbaar; na vijf minuten douchen werd het water koud om vervolgens na vijf minuten weer warm te worden. Toen we wilden vragen om er wat aan te doen was er niemand. De volgende dag waren wij de hele dag weg. Daarna is er wat verholpen, maar dat hielp niet echt. Aanvankelijk wel, maar later weer niet. Wij houden niet van voortdurend klagen, dus we hebben het maar laten zitten. (*)
  • De parador in Guadalupe was een feestje. We kregen tegen een geringe meerprijs een upgrade van de kamer en dat heeft zich uitbetaald. Een prachtig uitzicht op de heuvels en de kloosterkerk en een heerlijk terras. De maaltijd gebruiken is overigens heel goed mogelijk en in feite niet zo heel duur. Het ontbijt is fantastisch.
  • Van uw toegezonden informatie hebben we dankbaar gebruik gemaakt. Misschien is het handig reizigers op de volgende gids te wijzen: Luc Hoogenstein en Lianne Schröder, Vogels kijken in de Extremadura, KNHV Zeist, 2015. (Noot Ardanza, niet meer nieuw leverbaar.)

Met vriendelijke groet, Dini Helmers en Jan Hanou
11 mei 2019

Noot Ardanza: Jan en Dini gingen voor de 3e keer met Ardanza op reis en maakten de 12 daagse Rondreis door de Extremadura

(*) We hebben inmiddels contact gehad met Máximo en Maria over de warmwatervoorziening ter plekke. Zij betreurden het feit dat ze een en ander niet tijdens het verblijf hebben kunnen oplossen. (Een en ander is inmiddels verholpen).

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: