Voor de 3e keer met Ardanza op pad: Portugal !

Eindelijk !! We konden weer op reis.

En wat voor reis en wat een heerlijk land…

Eerste stop: Lissabon

We zijn gestart in Lissabon, waar we in de appartementen van Luis ( Sete Suites ) verbleven.
En deze appartementen liggen fantastisch vlak bij het oude centrum tussen vele lekkere en leuke restaurantjes.
Alhoewel….

best een beetje eng met dit in de etalage van restaurant “ 100 Maneiras “ Het eten en de wijn waren prima met een prima sfeertje. En….. we leven gelukkig nog.

De stad Lissabon is prachtig en gezellig met weinig vlakke stukken. Vandaar dat ze in de stad ook liften buiten hebben gemaakt, voor als de trappen iets te veel worden. En anders een ritje met een van de mooie oude trammetjes. Geweldig !!

Quinta de Regaleira in Sintra

Daarnaast hebben we een dag Sintra bezocht. Met een enorme keuze aan paleizen hebben wij gekozen voor het mysterieuze Quinta de Regaleira met o.a. een “ceremoniële put” en grotten.

Hoewel je het ook met prima met het openbaar vervoer kan doen, hebben wij vanuit de binnenstad, langs de rivier de Taag gelopen naar de toren van Belém. Onderweg kom je dan nog langs het standbeeld van alle ontdekkingsreizigers.

Tweede stop: De Serra da Estrela

Na deze indrukwekkende stad hebben we de huurauto opgehaald en onze reis vervolgd naar Aldeia das Dez in de net zo indrukwekkende Serra da Estrela. We verbleven hier in een sfeervolle Quinta. Hier prachtige wandelingen gemaakt in een heerlijke rustig berggebied met o.a. als doel een meer met een “gat” erin. Daarnaast het leistenen bergdorpje Piódāo bezocht. Toch mooi om te zien wat je allemaal met leisteen kan doen !

Derde stop: Eeuwenoud landgoed met prachtige tuin in Minho

Drie dagen waren eigenlijk te kort om dit mooie gebied te ontdekken, maar we moesten weer verder. Onze volgende bestemming was Casa de Lousada in het Noorden van Portugal, in de Minho streek. Wat een geweldige Casa !!! en al eeuwen oud met een waanzinnige tuin. En wat een gastvrije mensen.

Hier krijg je s’avonds een maaltijd inclusief goede wijn voor maar € 35,-.  De wijn komt, net zoals vele producten bij het ontbijt, van het landgoed zelf. Aanrader is de pompoen-jam met een vleugje kaneel. Heerlijk en te koop in hun winkeltje.

Tour langs de Douro & Pinhāo, Guimarāes en Braga

Vanuit deze locatie hebben we een prachtige autotocht gemaakt langs de Douro en bezochten we het lieflijke plaatsje Pinhāo. Aanraders verder zijn de grotere plaatsen Guimarāes en Braga en het dorpje Amarante. En overal zie je de sardine winkels met een kleurrijke inrichting.

Vierde stop: Porto: Geweldige sfeer en prachtige oude binnenstad

Maar helaas, ook hier moesten we na 3 dagen weer door en kwamen we aan in Porto. Ons verblijf had een hoog “Azuejos” gehalte, oftewel een gebouw met vele Portugese tegeltjes. Prima gelegen met goede parkeergelegenheid in een drukke, maar gezellige stad.

Porto, de stad van de Port wijnen met bekende namen zoals Calem, Kopke en Sandemann. Geweldige sfeer en prachtige oude binnenstad. Ook maakt men hier van afval prachtige kunst.

Hier is volgens ons de mooiste boekenwinkel ter wereld en volgens vele ook, gezien de enorme rijen om er binnen te komen.

Vijfde stop: Serra de Candeeiros

Door naar onze laatste bestemming, Alvados in de Serra de Candeeiros. Heerlijk rustig in een bijzonder verblijf, maar dat zijn we wel gewent van Ardanza. Het is een Cooking & Nature hotel en de van te voren te bespreken “TAPAS’ waren dan ook bijzonder smakelijk.

Ook kan je hier kooklessen volgen, hetgeen je ons inziens direct bij boeking van de reis dient te reserveren. Wij waren, 4 weken voor vertrek, helaas al te laat !!! We hebben hier weer prachtige wandelingen gemaakt. En…. je kan niet snel zeggen dat je tijdens een wandeling niemand, maar dan ook niemand tegenkomt.

Prachtig middeleeuws ommuurd stadje Obidos

Vanuit hier is een bezoek aan Óbidos absoluut een must. Prachtig middeleeuws ommuurd stadje, waar je over de stadsmuur geheel rond kan lopen, mits je geen hoogtevrees hebt.

Op naar de volgende Ardanza reis

Al met al was het, inmiddels voor de 3e keer, weer een fantastische ervaring met Ardanza.
Portugal, tussen Lissabon en Porto, is een absolute aanrader !!
Op naar de volgende Ardanza reis.

Ria en Willem Brust
12 oktober 2021

Noot Ardanza: Ria en Willem hebben de 15 daagse Cultuur&Natuurrondreis Portugal gemaakt in de laatste twee weken van september 2021

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: