Malaga & Ronda mei 2022

Dag Anne en Arco,

Helaas, we zijn inmiddels terug van een fantastische vakantie van jullie reis van Malaga en omgeving. We hadden graag langer gebleven, zo mooi!!!

Drie dagen Málaga

Eerst verbleven we drie dagen in Málaga, we hebben het museum bezocht van Picasso, heel bijzonder. De tweede dag hebben we een fiets gehuurd (verstandig voor de reis al te boeken) en langs de kust diverse vissersdorpjes bezocht. De terugreis een vis restaurant aan het strand bezocht en heerlijk vis gegeten. En Málaga heeft een mooi oude binnenstad die je heel goed kan bewandelen. Met vele drink en eet restaurantjes. Ons appartement in het centrum was geweldig.

Vier dagen Grazalema en omgeving Ronda

De hoeve bij Ronda is ook geweldig, de eigenaresse, Elisenda, is zeer vriendelijk, Anne je moet de groeten van haar hebben. Zij had iemand die haar hielp een Nederlandse die in de buurt daar woont. Laat ik deze ook nog kennen! Zij woonde vroeger in Winschoten en haar vriendin was ook een bekende. Dus gezellig bijgepraat!

Fietstochten en mooie ontmoetingen

Deze vier dagen hebben we vele uitstapjes gemaakt ook natuurlijk naar Grazalema waar onze eerste reis jaren geleden met Ardanza begon. Thuis hadden we al een fiets gehuurd voor de Via “Verde de la Sierra” we hebben zeer genoten van de prachtige natuur. En door vele tunnels gefietst, raadzaam om een lampje mee te nemen. Heb ook een filmpje van de fietstocht gemaakt, deze nog niet klaar.

PS:. Tevens wilden we het geitenpaadje wandeling bij Grazalema die beschreven staat in jullie boekje. Helaas is deze gesloten door ijzeren hekken.*

De hoeve bij Ronda heeft nu uitstekende Wifi aansluiting. En we hebben heerlijk daar gegeten de eigenaar is ook een uitstekende kok. (Zie foto).
Al met al hebben we zeer genoten. Wij willen Ardanza bedanken voor de goede organisatie en van de leuke presentje bij thuis komst.

Hartelijk groet,

Jan en Lysbert
Bedum
29 mei 2022

Noot Ardanza: Jan en Lysbert waren voor de 5e keer met Ardanza op pad en kozen dit jaar  voor de Fly&Drive Málaga en omgeving Ronda

 

*De genoemde wandeling, nummer 11 uit het wandel ebook “Wandelen in Cádiz‘; Cerro Coros, is toegankelijk voor publiek maar we kunnen ons goed voorstellen dat dit grote bord (zie de foto van Jan) toch afschrikt. In het boek staat: “Daarna ga je vanaf de parkeerplaats door het groene metalen hek aan de linkerkant, (de westkant). Je bent meteen op het pad, dat rondom de bergtop loopt. Er staat verder niks aangegeven over een wandeling, alleen een wit bord met ‘Coto privado de caza’, privé jachtgebied. Maar je mag hier echt wandelen, we hebben het ter plekke gecheckt!”. We zullen een en ander nog wat duidelijker vermelden in de 2e versie van het boek, want het is een superleuk wandeling met spectaculaire uitzichten!  Ardanza heeft de toestemming om hier te wandelen gecheckt met de lokale autoriteiten.

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: