Fly&Drive Baskenland juni 2023

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Fly&Drive Baskenland juni 2023

Op 19 juni hebben wij onze eerste reis gemaakt met Ardanza, 8 dagen Fly Drive Baskenland.

Het was een geweldige reis

Voor mijn schoonzus en mij was dit de eerste keer dat we een individuele reis samen maakten na het overlijden van onze echtgenoten en we waren benieuwd of zo’n soort reis ons zou bevallen. En het antwoord was een volmondig ja, het was een geweldige reis en we hebben volop gebruikgemaakt van jullie uitgebreide info en reisbescheiden.

Op pad met een gids, fietsen en het Güggenheim museum in Bilbao

Zo hebben we op de 1e volledige dag in Bilbao een culinaire privé wandel/fietstocht gemaakt met de door jullie aanbevolen Belgische gids (al voor vertrek geboekt), wat een leuke dame, heel veel info en onderweg verwend met heerlijke pintxos, gebakjes en drankjes en je komt echt op plekken waar je anders nooit zou komen.

De volgende dag een elektrische fiets gehuurd en langs de rivier, de hangbrug van Portugalete bewonderd en naar het kustplaatsje Getxo gefietst, wat af en toe nog wel een uitdaging was met stukken zonder fietspaden.
De volgende dag motregen dus een ideale dag om het Guggenheim museum te bezoeken is echt prachtig. Wat heeft Bilbao ons verrast, een mooie schone stad en wat logeerden we op een mooie locatie op Plaza Nueva echt top en zo genoten van alle Pintxos.

Gaztelugatxe en Picasso

Het ophalen van de auto verliep probleemloos en via een mooi rit langs de kust, met een bezoek aan de Faro de Matxitxako en het uitzicht op Gaztelugatxe zijn we via Bermeo na een ‘menu de Dia’ via Guernica en hebben naar lang zoeken de mozaïek replica van Picasso gevonden en daarna richting ons 2e verblijf in Garai gereden.

Verblijf bij het Urkiola Natuurpark

Het kleine hotel in was rustig en mooi gelegen, De volgende dag was het erg warm ruim 30 graden en we misten een beetje de airco op de kamer dus op zoek naar een verfrissend zeewindje een autotocht langs de kust via Ondarroa, Deba, Zumaia de N634 gevolgd met prachtige uitzichten en s ́avonds in het restaurant Jatetxea gedineerd in Garai met een heerlijke fles Rioja, echt een aanrader en op loopafstand van onze accommodatie.

Necropolis de Argiñeta & Santuario de Urkiola

De laatste volledige dag hebben we eerst de Necropolis de Argiñeta (een verzameling graven uit de zevende en negende eeuw) bezocht en daarna de bergen in gereden en de Santuario de Urkiola bezocht, het was zondag dus het was heel druk met kerkgangers, bussen vol, maar een speciale plek en zeker de moeite waard. Het pad “de Ermita de Santa Christo” afgewandeld naar een prachtig uitzichtpunt met drie grote kruisen met uitzicht op de bergen en in de verte de stad Durango. Op de terugweg de stad Durango bezocht met een mooie stadspoort en weer terug naar Garai. De laatste dag nog een tochtje door de bergen en vandaar uit naar Amorebieta en via binnendoor wegen richting het vliegveld, de auto weer inleveren en wachten op het vliegtuig naar Amsterdam.

Een week vol ervaringen

Het waren maar 8 dagen maar we hebben zoveel gezien en mooie herinneringen gemaakt dat het veel langer lijkt, het was echt een heel bijzondere vakantie. En Spanje van een heel andere kant leren kennen. En nog even thuis na kunnen genieten bij de Tour de France die dit jaar startte in Bilbao en hoe leuk is dat als je twee weken ervoor daar bent geweest en allerlei punten herkend.

Inge & Cathy, 17 juli 2023

 

Noot Ardanza: Wij (Ellen  en ik, Anne) hebben Inge en Cathy ontmoet op de vakantiebeurs in Utrecht afgelopen jaar. Wij hadden een fijn gesprek en het doet ons ontzettend veel plezier dat deze reis naar Baskenland zo naar wens is geweest!  Alle prachtige beelden zijn van Inge en Cathy!

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: