Castelo de Vide

Boutique hotel in monumentaal stadshuis met 11 kamers en 2 suites

Tussen de 100 en 125 euro per nacht. Kleinschalig, bijzonder, authentiek en charmant.

Hotel Don Pedro V

Het fraaie stadje Castelo de Vide wordt ook het “Sintra van de Alentejo” genoemd, met haar gotische en barokke architectuur, mooie pleintjes, haar synagoge, die de oudste van Portugal is en haar 14e eeuwse kasteel wat boven het dorp uit torent. Hier, aan het dorpsplein in het centrum vind u dit monumentale stadshuis uit de 17e eeuw waar een gastvrij verblijf wacht. Een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van het stadje en de omgeving.

Indeling

Dit charmante hotel, gesitueerd in een prachtig gerestaureerd barok monumentaal pand, heeft 11 kamers en 2 suites. Vanuit elk van de kamers heeft u een mooi uitzicht op ofwel het stadje ofwel de bergen rondom. Het hotel opende in 2011 haar deuren. Het is een klassiek ingericht en luxe hotel met stenen trappenhuis en marmeren badkamers. In alle ruimtes vind u prachtige antiek meubels en details. Zeer zorgvuldig en smaakvolle inrichting. In de kamers met rijk bewerkte stoffering staan elegante bedden met bewerkte hoofd – en voeteinden.

Sommige kamers hebben twin beds, enkele tweepersoonsbedden. Alle kamers hebben een en-suite, volledig ingerichte, ruime badkamer met ligbad en douche. Haardrogers en satelliet tv. Verwarming/airco.

De suites hebben twin beds en een aparte salon. Een ervan heeft zicht op het stadje, de andere op het groene heuvellandschap. Er kan op een enkele kamer een extra bed bijgeplaatst worden voor een kind.

Faciliteiten

Continentaal ontbijtbuffet, Wi-fi, Airco/verwarming. Gratis parkeren op het dorpsplein, gratis gebruik van het gemeentelijke zwembad (op 400 m.). Elke vrijdag wordt er een levendige markt gehouden. In de directe omgeving zijn meerdere restaurants, waaronder ‘Casa do Parque’, op 300 meter, waar uitstekende lunches en diners geserveerd worden. Ter plekke geeft men u graag alle informatie.

Omgeving

Castelo de Vide

De geschiedenis van Castelo de Vide gaat terug tot de Romeinse tijd. Het stadje is bekend om haar “Juderia” de middeleeuwse joodse wijk. Het lijkt alsof er niet veel veranderd is sinds die middeleeuwen met haar keistenen straatjes en steegjes, langs de witgekalkte huisjes en de mysterieuze gotische poorten. Ontdek de mooie pleintjes, de musea, de Igreja Senhora de Alegria, de oudste synagoge van Portugal en het imponerende kasteel uit de 14 eeuw.

Marvão

Marvão ligt op een hoogte van 826 meter, waardoor het prachtige vergezichten biedt. Volledig omsloten door een imposant kasteel, staat het op de lijst om tot het werelderfgoed van UNESCO te behoren. Marvão mag zeker niet overgeslagen worden als u de omgeving bezoekt.

Elvas

Het vestingstadje Elvas en haar verdedigingswerken zijn in 2012 uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed. Binnen haar muren bevat de stad kazernes en andere militaire gebouwen, evenals kerken en kloosters. De vestingwerken zijn ontworpen door de Nederlandse jezuïet Padre João Piscásio Cosmander en vormen de best bewaarde voorbeelden van de Nederlandse school van vestingwerken. In Elvas vind je ook het Amoreira Aquaduct, gebouwd om lange belegeringen te doorstaan. Het witte stadje op 12 km van de Spaanse grens heeft een mooi oud centrum.

Portalegre

Portalegre is de wat grotere stad, met ca. 15.000 inwoners. Het heeft een prachtige kathedraal uit de 16e eeuw in renaissance stijl gebouwd. Naast het klooster zijn de diverse musea een bezoek waard. In het levendige centrum met de machtige plataanboom die 162 jaar telt, vindt u vele soorten winkeltjes, barretjes en restaurantjes.

En wilt u de sfeer van de Spaanse steden opsnuiven, steden als Badajoz en Caçeres zijn gelegen op een uurtje rijden vanaf deze locatie.

Natuurpark Serra de São Mamede

De Serra de São Mamede is één van de 18 natuurparken in Portugal. De hoogste berg, de Pica de São Mamede, is 1025 meter hoog en wandelend goed te bereiken. In het noordelijk (Atlantische) deel van het park ziet u vooral bergeiken, tamme kastanjes en kurkeiken. In het zuiden heeft de vegetatie een duidelijk mediterraan karakter met zijn kurkeikbossen en ‘montados’ van steeneiken. Vooral in het centrale deel van het park, zijn de hellingen de laatste honderd jaar uit commercieel oogpunt beplant met zeedennen en eucalyptussen. Het park heeft een grote verscheidenheid aan vogels. Diverse soorten arenden, gieren en de witte en zwarte ooievaar. Maar ook bijeneters en grote en kleine trappen. Er leven in het park een aantal grote zoogdieren in het wild, waaronder edelherten, wilde zwijnen, vossen, otters en genetkatten. Het park is ook een van de weinige plekken in Portugal waar de Iberische lynx nog voorkomt.

Deze accommodatie wordt aangeboden in de Natuur&Cultuurrondreis Alentejo

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: