Pousada da Graça

Prachtige Pousada in klooster, hartje Tavira, 35 kamers

Tussen de 125 en 150 euro per nacht. Kleinschalig, elegant, exclusief en stijlvol.

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Pousada Do Convento Da Graça

Charmante Pousada in oud klooster in het centrum van het prachtige stadje Tavira, pareltje aan de Algarve.

Tavira, gelegen op ca. 40 km ten oosten van Faro, is een juweeltje met prachtige authentieke pandjes, azulejos en smalle straatjes. En de Pousada de Tavira past uitstekend in dit geheel. Gevestigd in een voormalig klooster, met veel aandacht en liefde opgeknapt ademt dit hotel de sfeer van het oude klooster terwijl de kamers modern zijn ingericht. De Pousada de Tavira heeft verder alles wat je van een goed hotel mag verwachten en is daarmee een uitstekend logeeradres voor wie wil kennismaken met het andere, authentieke gezicht van de Algarve. Met haar zwembad en kinderzwembad ook een prima locatie voor gezinnen.

Indeling en faciliteiten

Het hotel heeft 27 standaard kamers, 3 superior kamers, 5 suites en een Special Suite. Elf van de 27 standaard kamers hebben een balkon met zicht op de stad of op de tuin. Over het algemeen kan er een bed bijgeplaatst worden, maar beter is dan een superior kamer te kiezen. De kamers zijn modern, maar warm ingericht en liggen gedeeltelijk in het oude klooster, gedeeltelijk in de moderne annex. Ze hebben een 2-persoonsbed of twee losse bedden, telefoon, TV, minibar, kluisje en airconditioning. De badkamers zijn strak en modern ingericht en hebben een bad of douche, dubbele wastafel, toilet en haardroger.

Er is een receptie, lobby, prachtige ruime, en lichte binnen patio, bar met grootbeeld-TV en buitenterras, restaurant met buitengedeelte. Er is een tuin met zwembad en kinderbadje, ligbedden en parasols. Verder is er parkeergelegenheid op eigen terrein. Gratis Wi-fi in de openbare ruimtes. Wasserij service. In het restaurant kunt u kennis maken met de uitstekende lokale keuken en de wijnen van Portugal.

De geschiedenis van het klooster

Het Convento da Graça was eens het klooster van de Augustijner nonnen, een orde die door koning D. Sebastião in 1659 is gesticht. De Pousada staat op de heuvel van het kasteel waar ooit het de joodse wijk was. Het hotel is ondergebracht in het 16e en 17e eeuwse klooster met Renaissance kenmerken waarvan de voorgevel uitkijkt over het belangrijkste plein uit die tijd van Tavira. Tavira zelf heeft een versterkte vesting, opgebouwd door verschillende antieke beschavingen. Het was ooit een dorp van de Phoeniciërs, de Romeinen hebben er gezeten en het was een belangrijke stad tijdens de bezetting door de moslims. Archeologische sporen van een moslimbeschaving zijn tijdens de restauratie ontdekt. Daartoe werden de plannen tijdens de restauratie gewijzigd zodat deze bodemschatten nu gedeeltelijk zichtbaar zijn vanuit de bar.

De omgeving

Tavira

Tavira ligt aan de Algarve op ca. 50 km ten westen van Faro. De Spaanse grens ligt op zo’n 30 km naar het oosten. Tavira ligt niet pal aan de kust maar wordt gescheiden door een natuurgebied en een aantal zoutpannen van de zee. Het strand ligt dan ook op ca. 2 km van het plaatsje. Door Tavira loopt een riviertje waarop pleziervaart plaats vindt en waaraan diverse terrasjes liggen. De Pousada ligt in het oude centrum waar vroeger waarschijnlijk de joodse wijk was. Het tegenwoordige centrum met zijn terrasjes en het riviertje is op loopafstand.

De stranden van Tavira: Ilha de Tavira

Deze stranden zijn onderdeel van het Parque Natural da Ria Formosa, een grote lagune voor de kust van Faro met moerassen, zoutpannen en ongerepte eilandjes, een van de bekendste (en in het hoogseizoen drukbezocht) is Ilha de Tavira, met haar prachtige stranden. Parque Natural da Ria Formosa is 60 km lang en met een oppervlakte van 18.000 hectare een van de natuurlijke highlights van de Algarve.

Hier is ook bijvoorbeeld het Praia do Barrili een bezoek waard. In de barakken waar vroeger de tonijnvissers en hun gezinnen een seizoen lang bivakkeerden vindt u een beeldentuin van enorme ankers en er zijn nu diverse voorzieningen zoals restaurants en winkeltjes.

In het achterland: Loulé en Querença

In het stadje Loulé, al in de Romeinse tijd bewoond, zijn nog overblijfselen te vinden van de muren van het Moorse kasteel. Loulé is een centrum van tuinbouw en traditionele handgemaakte producten. Op de bekende en druk bezochte markt iedere zaterdag bieden de bewoners van het binnenland hun producten, veelal fruit, groenten en handgemaakte lekkernijen en gebruiksvoorwerpen aan, te koop aan. Deze markt vindt voor een groot deel plaats in het 19e eeuwse in neo-Moorse stijl gebouwde marktgebouw. In het gebied om Loulé groeien vele amandel, olijf- en vijgenbomen. Het op Braziliaanse wijze gevierde carnaval geniet landelijke bekendheid.

In de heuvels ten noorden van Loulé ligt Querença, een typisch dorpje van deze regio met fraaie architectuur van de Algarve waar de ramen van de witte huizen een gekleurde rand hebben en waar traditionele schoorstenen de daken sieren, overblijfselen uit de Moorse tijd. Aan het ruime plein ligt een fraaie kerk. Het dorpje wordt omring door de groene glooiende heuvels. van het Fonte da Benémola (beschermde) natuurgebied.

Deze accommodatie maakt deel uit van het arrangement Lissabon & Algarve

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: