Andalusië

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Andalusië

Moors erfgoed, historische steden

Andalusië is de grootse en meest zuidelijk gelegen regio van Spanje. Ook buiten de beroemde steden Granada, Sevilla en Córdoba met hun Moorse erfgoed valt er veel te ontdekken: Ronda, spectaculair gelegen aan het Tajo-ravijn, de ‘Pueblos Blancos’ zoals Arcos de la Frontera, Grazalema en Vejer de la Frontera. Maar natuurlijk ook de tweelingsteden Ubeda en Baeza, uitgeroepen tot werelderfgoed. En ook Málaga, levendige cultuurstad aan de Middellandse zee, is steeds populairder.

Zon, zee, flamenco & tapas

Aan de Costa de la Luz, ‘de kust van het licht’ met haar ongerepte witte zandstranden vind je kleine vissersdorpjes en de steden Cádiz en Tarifa. In het achterland zijn mooie witte dorpjes en Conil is een levendig vissersstadje. Vejer, het witte vestingsstadje op 10 minuten van de mooie baaitjes van El Palmar, is een pareltje in deze omgeving.

Uitgestrekte natuurparken en witte dorpen

Ontdek de uitgestrekte en woeste natuur in de Sierra Nevada en Sierra de Cazorla, las Villas en Sierra de Segura maar ook vriendelijk glooiende en groene dehesas van de Sierra Norte en de grijze, ongenaakbare rotsen in de Sierra de las Nieves.Het Grazalema natuurpark is een paradijs voor wandelaars en het Doñana natuurpark het grootste migratiegebied van vogels in Europa. 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: