Málaga

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Bruisende havenstad

Málaga, aan de Middellandse zee,  is de op één na grootste stad van Andalusië. De stad zou al in 1.000 jaar vC. gesticht zijn, onder de Feniciërs. In de 6e eeuw v.Chr. werd de stad veroverd door de Carthagers en in  218 v.Chr. door de Romeinen. De Romeinen schiepen vele belangrijke bouwwerken in de stad, waaronder de haven en het Romeinse theater. Málaga kreeg in deze periode ook haar officiële stadsrechten. Málaga groeide in deze tijd uit tot een belangrijk centrum van de regio, met een groeiende gemeenschap intellectuelen en kunstliefhebbers.

Puur Spaans met heerlijk klimaat

Málaga heeft de laatste jaren veel energie gestoken in het opknappen, autovrij en aantrekkelijk maken van zijn binnenstad en dat is goed gelukt. Het is een stad die puur Spaans is en steeds populairder wordt. Malaga heeft een mooi oud centrum, vele pleintjes en gezellige straatjes. Vanwege het milde klimaat is deze stad aan de Middellandse zee het hele jaar door een heerlijke bestemming. Het is een stad die je perfect op de fiets kunt verkennen. Ardanza reizigers krijgen 15% korting op de tours van onze lokale aanbieder!

Kunst & Cultuur

Málaga is de laatste jaren steeds meer uitgegroeid tot een kunst & Cultuurstad. Bijna elk jaar wordt er wel een interessant museum geopend. Málaga is bekend als de geboortestad van Pablo Picasso, er zijn dan ook twee musea opgedragen aan zijn werk, het Picasso museum van Málaga en zijn geboortehuis. Sinds 2011 is er in Malaga een vestiging van het Thyssen Bornemisza. In de oude tabaksfabriek, net buiten het centrum is het Russisch staatsmuseum van Sint Petersburg gevestigd. Het Centre Pompidou Málaga is ook één van de publiekstrekkers in Málaga. Het imponerende Museo de Málaga, gevestigd in het oude douanegebouw van de stad (Palacio de la Aduana) is een enorm,  neo-klassiek gebouw uit de negentiende eeuw. Het is is geheel gerenoveerd en omgebouwd tot museum en herbergt sinds 2016 het Museo de Bellas Artes (museum voor schone kunsten) en het archeologisch museum van Málaga. De entree is gratis. Aanrader!

In 1528 werd er begonnen met de bouw van de grote kathedraal. Omdat de tweede toren vanwege geldgebrek nooit afgebouwd werd heeft de Kathedraal als bijnaam “La Manquita” de éénarmige. Ook de burcht, de Alcazaba op de rots Gibralfaro, is een bezoek waard. Hier ligt ook de gelijknamige Parador, waar je, mocht je er niet logeren, toch op het terras kunt genieten van een drankje of lunch en het prachtige uitzicht over de stad en de zee. Er is een groot aantal evenementen, concerten en festivals zoals het carnaval van Málaga, en het fiesta Mayor de Verdiales, De Semana Santa is in Málaga een zeer indrukwekkende gebeurtenis. Elke dag zijn er tot wel 9 processies waarbij de enorme tronen urenlang door de stad gedragen worden. De feria in augustus is een week lang durend feest met kleurrijke vertoningen, diverse activiteiten, flamenco en prachtige kostuums.

Gastronomie

Gastronomie Op culinair gebied heeft de stad veel te bieden, als kustplaats vooral bekend om zijn visspecialiteiten in alle variëteiten. Op het stadsstrand van Málaga, Playa de la Malagueta en richting het vissersdorpje Pedregalejo worden de specialiteit van de stad, de sardientjes, op het strand geroosterd. Op de Mercado Centrral van Atarazanas, met de Arabische poort kun je verse lokale producten kopen. Calle Granada is de straat waaraan de meeste restaurantjes en tapasbars liggen.

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: