Molino los Frotones

Prachtig gelegen, rurale Cortijo
Tussen de 100 en 125 euro per nacht. Kleinschalig, bijzonder, authentiek en charmant.

Historische Olijfmolen in de bergen bij Ronda

Dit hotel ligt in het prachtige berggebied Serrania de Ronda, op 8 kilometer van de historische stad Ronda. Het hotel is gesitueerd in een oude olijfmolen, al bijna 300 jaar in het bezit van de familie Clavero. Zij hebben de authentiek sfeer weten te behouden toen zij deze Molino liefdevol verbouwden tot een luxe charmehotel. Het oorspronkelijke gebouw dateert uit de 18e eeuw en bestaat uit 4 patio’s grenzend aan de olijfmolen, verbonden door de diverse woonvertrekken van de vroegere landarbeiders. Nu is het een hotel waar het modern comfort de oude molen veranderd heeft in een sfeervol verblijf. De charme van vroegere tijden gecombineerd met hedendaagse stijlvolle inrichting in een prachtige omgeving.

Indeling en faciliteiten

Er zijn standaardkamers met directe toegang tot de patio. De juniorsuites hebben een aparte slaapkamer en ruime salon. De Suites zijn zeer ruim, circa 60m2. Alle kamers hebben terras of balkon. De ‘Casa Suite’ (max. 6 pers.) heeft 3 slaapkamers en 3 badkamers, een aparte salon, eetzaal en privé-zwembad met terras. Alle kamers zijn verschillend doch ruim en met veel oog voor detail ingericht. Ze hebben allen airconditioning en verwarming, satelliet-tv met plasmascherm, internetaansluiting, telefoon. Sommige kamers met parket, enkele met sisaltapijt.

Het gezellige restaurant serveert mediterrane gerechten en typische streekgerechten. Alleen de beste seizoensingrediënten uit de eigen ecologische moestuin worden gebruikt. Er zijn 2 openluchtzwembaden met mooi zonneterras en ligstoelen. Het uitzicht vanuit de Molino is over 60 hectare olijfgaarden, graanvelden en fruitbomen. De omgeving nodigt uit voor mooie wandelingen.

De omgeving

Natuurpark Grazalema, Unesco Biosfeer reservaat, met haar rijke flora en fauna, is een paradijs voor wandelaars en birdwatchers. Er zijn uiteenlopende wandelroutes uitgezet van eenvoudig tot zwaardere tochten en uw gastvrouw kan u van uitgebreide informatie voorzien en geeft u graag verrekijkers en boeken mee om de ecologsche rijkdom van dit gebied te verkennen. (naast een heerlijke picknick..). Ook kunnen er vanuit de Cortijo paardrijdtochten en birdwatchingexcursies of wandeltochten onder begeleiding van een gids voor u geregeld worden. Er worden mountainbikes verhuurd.

Ronda is één van de bekendste plaatsen op de route van de witte dorpen. Het is prachtig gelegen in het hart van de Serranía de Ronda, een indrukwekkende bergketen. Zijn spectaculaire ligging bovenop een ravijn, zijn isolement en zijn legendarische rol als rovershol, maakten de stad in de 19de eeuw tot een soort pelgrimsoord voor romantische zielen. Maar Ronda staat vooral bekend voor zijn mooie Plaza de Toros, één van de oudste arena’s van Spanje en de bakermat van het stierenvechten. Talrijke filmopnamen hadden hier dan ook plaats. Ronda is nog steeds één van de populairste bestemmingen in Andalusië.

Caminito del Rey

Op circa een uur rijden van deze Cortijo kunt u de El Caminito del Rey (“Het Koningspad”) lopen. Dit is een spectaculair, 3 km lang wandelpad dat loopt van Ardales naar Alora door de El Chorro-kloof, op 100 meter boven de rivier. Het vervallen pad is de afgelopen jaren geheel gerestaureerd en eind maart 2015 opengesteld voor bezoek. Een wandeling dient van te voren gereserveerd te worden. De Caminito del Rey is gesloten als er windsnelheden zijn van meer dan 35 kilometer per uur, dit vanwege de veiligheid.  Lees onze praktische tips voor de Caminito del Rey op Anne’s Blog

Sevilla ligt op 1,5 uur rijden, Marbella op een uur. De luchthaven van Malaga op circa 1,5 uur.

Dit hotel wordt aangeboden in de volgende rondreizen van Ardanza

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: