Castilië-La Mancha

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Eindeloze vlakten, natuurparken en historisch Toledo

Ten zuiden en oosten van Madrid ligt de regio Castilla – La Mancha, in tweeën gedeeld door de langste rivier van Spanje: de Tajo – Taag in het Nederlands. In een van de bochten van deze rivier ligt, nog vrijwel ongeschonden, de middeleeuwse stad Toledo, een monumentale stad met in 2010 circa 82.000 inwoners. Ooit leefden hier Joden, moslims en christenen vreedzaam naast elkaar.  Toledo is een van de meest tot de verbeelding sprekende steden van Spanje.

Windmolens en Don Quijote

Het zuiden bestaat verder uit eindeloze licht glooiende vlakten, weidse vergezichten , hier en daar onderbroken door historische dorpjes, eenzame bomen en de witte windmolens die we kennen van de boeken van Cervantes.
Cervantes (1547-1616), één van de belangrijkste roman- en toneelschrijvers uit de Spaanse literatuur, vooral bekend geworden door zijn boek Don Quichot van La Mancha – liet hier in plaatsjes als El Toboso en Campo de Criptana, Don Quijote ten strijde trekken en verliefd worden.

Natuurparken

Ten zuiden van Toledo ligt een prachtig, uitgestrekt natuurgebied: De Montes de Toledo, rijk aan flora en fauna en een paradijs voor vogelaars. In het noorden de natuurparken de Sierra de Guaderarrama en de Serrania de Cuenca. De stad Cuenca, patrimonio cultural de la humanidad, vindt u de beroemde Casas Colgantes, de hangende huizen.

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: