Catalonië

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Catalonië

Een eerste kennismaking

De autonome regio Catalonië ligt in het Noordoosten van Spanje, aan de Franse grens. De regio is verdeeld in vier provincies met dezelfde naam als hun hoofdsteden: Barcelona, Girona, Lleida en Taragona. Het Catalaans, de officiële taal van Catalonië, is een Romaanse taal die door zo’n acht miljoen mensen wordt gesproken. Alle borden en officiële documenten zijn zowel in het Spaans als in het Catalaans gesteld.

Cultuur&Natuur

Catalonië is bij uitstek een regio voor natuur- én cultuurliefhebbers. Cultuur en natuur gaan hier bijna naadloos in elkaar over. In heel Catalonië staan zo’n 2.000 middeleeuwse bouwwerken, een uitzonderlijke verzameling van veelal 11de tot 13de eeuwse kerken. Overal in het prachtige berglandschap vindt u deze schitterende Romaanse kerkjes en kloosters, die op zo mogelijk nog mooiere plekken gebouwd zijn. Maar ook de Romeinse opgraving van Empúries en het klooster van Montserrat en Poblet zijn met het omringende landschap versmolten. In de architectuur van het Parc Guëll van Gaudí in Barcelona gaan cultuur en natuur eveneens wonderwel samen.

Catalonië is een regio van Spanje met een verbazingwekkend gevarieerd landschap op een relatief beperkt oppervlakte: skipistes in de Pyreneeën, een duizelingwekkend uitzicht over het blauwe water van de Middellandse Zee met in de verte de Balearen, de stranden van de Costa Brava, de besneeuwde toppen van de Vall d’Aran Catalonië heeft vele beschermde natuurgebieden en een Nationaal Park: ‘Parque Nacional de Aiguës Tortes y Estany de Sant Maurici’, wat bestaat uit 10.000 hectare bergen, steile rotsen, woelige waterpartijen, meren en hellingen dicht begroeit met sparren.

Gastronomie & Wijn

Catalonië kent als sinds de Middeleeuwen een rijke en verfijnde gastronomie. Het is een combinatie van ‘Mar i Muntanya’ (zee en bergen), gecombineerde vleessoorten, worsten en wild van het binnenland met de zeevruchten van de kuststreek. Catalonië heeft een eeuwenoude wijncultuur, de Romeinen hebben hier de kunst van de wijnbouw gebracht. Bekende wijngebieden zijn de Emporda, Conca de Barnerá, de Penedes en de Priorat wijnregio. Ook is dit het land van de Cava – het Spaanse antwoord op de Franse champagne.

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: