Beuda

Catalaanse Masia met drie appartementen. Tarieven zijn een indicatie per nacht voor 2 personen in het midseizoen. Minimum verblijf 4 dagen.
Tussen de 75 en 100 euro per nacht. Kleinschalig, sfeervol en comfortabel.

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Masia Beuda

Over deze strategisch gesitueerde boerenhoeve in de Pre-Pyreneeën zijn al geschriften gevonden uit de 8e eeuw n.C, toen zich in deze regio de eerste pioniers vestigden. De eerste generatie van de familie die vandaag de dag eigenaar zijn van deze Masia woonden hier vanaf 1178. Tot 1507 behoorde het huis tot het klooster van Sous, waar nu nog alleen ruines van over zijn.

Door de tijden heen is het huis aangepast aan de behoeften van de bewoners. Het huis is een aantal jaren geleden volledig gerenoveerd met behoud van de originele structuur en veel details. De huidige eigenaars, de 33ste en 34ste generatie, vertellen u graag over de geschiedenis van dit monumentale pand, waar door acht eeuwen heen talrijke historische gebeurtenissen hebben plaatsgevonden.

De appartementen:

Er zijn één groot en twee kleinere appartementen, het grotere appartement heeft een maximale capaciteit van 8 personen. Dit huis is gesitueerd op de begane grond en eerste verdieping.  Op de begane grond is een hal, volledig ingerichte keuken, een woonkamer met eet – en zithoek. Er is een tv en er zijn diverse gezelschapsspelen aanwezig. Verder een volledige badkamer. Op de eerste verdieping zijn er 4 tweepersoons slaapkamer en een badkamer. Er is CV. Wasmachine, Alle bed – en badlinnen is aanwezig. Totale oppervlakte 150 m2. Buiten is er een privé tuin met zitje en BBQ plek.

De twee kleinere appartementen hebben een capaciteit tot 4 personen  Deze duplex appartementen zijn gelegen op de tweede en derde verdieping en hebben een achteruitgang op de begane grond. Beneden is er een volledig ingerichte keuken, een woonkamer met eet – en zithoek en een toilet.  Er is een tv en diverse gezelschapsspelen aanwezig. Op de bovenverdieping bevinden zich twee tweepersoonsslaapkamers en een volledige badkamer. Totale oppervlakte 75 m2. Er is CV. Alle bed – en badlinnen is aanwezig.

Buiten is er een grote tuin die gedeeld wordt met het andere 4 persoonsappartement. Hier vindt u zitjes, een BBQ en een wasmachine.

Omgeving

Middeleeuwse stadjes: Besalú (5 min.), Santa Pau (35 min), Peratallada (60 min), Pals (70 min) St. Llorenc de la Muga (40 min).

Routes en activiteiten

Het meer van Banyoles, vulkanisch landschap van La Garrotxa. Romaanse routes Oix, Beget, Molló en Camprodon, Costa Brava, Cap de Creus. Vallei van Nuria met tandradtreintje.

Meer informatie? Naar het aanvraagformulier

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: