Serra da Estrela

Statig herenhuis met 6 gastenkamers

Tussen de 75 en 100 euro per nacht. Kleinschalig, sfeervol en comfortabel.

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Casa Manteigas

Gastvrij hotel in historisch landhuis

Het dorpje Manteigas ligt in het midden van het uitgestrekte en ruige natuurpark Serra de Estrela, met de hoogte toppen van Portugal. Na een klimmetje vanuit het centrum van het dorpje wacht u hier een  gastvrij ontvangst en een heerlijk verblijf!

Het oude, adellijke huis dateert uit 1770 en is gebouwd in opdracht van João Teodoro Saraiva Fragoso, rechter van de Hoge Raad in Porto. Het huis is al eeuwen lang in de handen van dezelfde familie en, na restauratie eind vorige eeuw, geconverteerd tot een ruraal hotel. In het huis, met haar buitenmuren van een meter dik vindt u prachtige antieke meubelen, fraaie schilderijen en decoraties. Sommige plafonds hebben prachtige fresco’s en overal staan vazen met bloemen. Er is een gezellige lounge met open haard, een spelkamer met een pooltafel en een leeskamer, Er is een groene, lommerrijke tuin en een zwembad.

Indeling en faciliteiten

Er zijn 6 comfortabele en sfeervolle kamers, een tweetal ervan zijn suites, elk met uitstekende bedden en een eigen badkamer met bad. Op de kamers vindt u verwarming en TV, gratis internet (al is de verbinding niet altijd optimaal, wellicht door de dikke muren van het pand!).
Er wordt een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd, met lokale producten, vers fruit en huisgemaakte broodjes en cakes. Er is een airco maar zelfs in de warmste zomermaanden houden de dikke muren de kamers koel.

Dit is een rookvrij hotel. Wi-fi, zwembad, tuin, fietsverhuur. lounge met openhaard, een spelkamer met een pooltafel en een leeskamer. Het hotel heeft geen eigen parkeergelegenheid maar er zijn voldoende mogelijkheden in de buurt.

Omgeving

Het dorpje Manteigas ligt op 700 meter, het is een klein dorpje, met diverse voorzieningen, wat barretjes en restaurants. In het voor- en najaar is het erg rustig.

In de Serra de Estrela vindt u de hoogste bergen van Portugal (tot 2.00 meter) het grootste gedeelte van dit gebied is uitgeroepen tot Parque Natural. U vindt hier imponerende, steilen hellingen, merkwaardige rotsformaties en kale plateaus in combinatie met groene valleien, watervallen en authentieke bergdorpen. Ook de fauna is zeer afwisselend, van olijfbomen en tamme kastanjes tot lariksen en sparren op de hoger gelegen plateaus. Het afwisselende landschap van de Serra da Estrela is verrassend door haar woeste schoonheid, lieflijke cultuurlandschappen en oorspronkelijkheid.

De rivieren Alva, Zêzere en Mondego ontspringen in de Serra da Estrela. Het park beslaat een oppervlak van ruim 100.000 hectare en is daarmee het grootste natuurpark van Portugal. In de Serra da Estrela zijn diverse wandelingen uitgezet, in het bezoekerscentrum van het park, gelegen in dit dorp kunt u kaartmateriaal vinden.De gletsjer vallei Zêzere en de Poço do Inferno waterval zijn ook een bezoek waard, naast de natuurlijke bronnen van Manteigas.

Meer informatie of deze accommodatie in uw Fly&Drive route opnemen? Naar het aanvraagformulier

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: