Serra de Candeeiros

Twee verrassende verwenhotels middenin natuurpark. 20 kamers & twee appartementen 
Tussen de 125 en 150 euro per nacht. Kleinschalig, elegant, exclusief en stijlvol.

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Cooking&Nature Hotel

Unieke verwen-jezelf-hotels voor gasten
met een passie voor koken en natuur!

Een uurtje ten noorden van Lissabon en een half uurtje van de Costa da Prata, in het Serras de Aire e Candeeiros natuurpark,  vindt u twee bijzondere hotels waar u een verrassend en tongstrelend verblijf wacht. Gelegen op een groot landgoed net buiten het gehucht Alvados is het een geweldige locatie voor een ontspannen verblijf. In de omgeving valt veel te beleven. Prima geschikt voor kleine groepjes, uw gezin of een romantische get-away.

Achter de kookpotten

Gasten van dit hotel bereiden onder begeleiding van een begenadigd en enthousiaste kok ‘s avonds een heerlijk meer gangen diner met of voor de reisgenoten.
Er wordt gebruik gemaakt van verse producten uit eigen tuin en omgeving. De kok en staf zorgen voor de voorbereiding en uiteraard hoeft u niet af te wassen of op te ruimen!
Bij aankomst kiest u in overleg met de kok welk soort gerecht u zou willen (leren) maken, en men zorgt ervoor dat alles aanwezig is voor een ontspannen kooksessie.
Er zijn wijn- , olijfolie – en kaasproeverijen, u bakt traditioneel brood en de kinderen kunnen ook meedoen.

Kamers in Cooking hotel: Happiness, Magic en Safari

De kamers zijn al net zo aantrekkelijk en uitnodigend. Kleurrijk en fantasievol ingericht, en van alle moderne gemakken voorzien. Elk van de 12 kamers heeft een ander thema: van een Afrikaanse safari naar de barokke overvloed van de tijd van Marie Antoinette, serene rust en eenvoud in de ‘simplicity’ kamer, invloeden uit Japan in de “Sensuousness’ kamer.
De kamers dragen namen als Nostalgia, Saudade, Fantasy, Magic, Happiness…
Naast het feit dat de kamers onalledaags zijn, vindt u hier natuurlijk alle comfort en faciliteiten van een vier sterren hotel.
Laat u verwennen en verrassen in dit unieke hotel.

The Nest, het jongere broertje

Op 200 meter van het hotel is een tweede gastvrije locatie geopend, met een aantal gastenkamers en twee appartementen.
Dit nieuwe project is gecreëerd met dezelfde kwaliteitsnormen van het Cooking and Nature Emotional Hotel. Kies uit 8 superior tweepersoonskamers en 2 appartementen waar de natuurlijke en traditionele materialen en de warmte van hout u dichter bij Moeder Natuur brengen.
Het ontbijt is inbegrepen, en wordt naar uw kamer of het appartement gebracht zodat u er op uw eigen terras of ergens in de tuinen van kunt genieten onder het vredige getsjilp van de vele vogels om u heen.

Activiteiten in de omgeving

Er zijn twee zwembaden, waarvan een met een maximale diepte van 1,40 meter en een van max. 30 cm diep. Er zijn fietsen voor de gasten. Er worden picknicks voor bereidt voor wanneer u op expeditie gaat. Er zijn in de buurt ezels waarop gereden kan worden. Op 2 km zijn kunt u de Alvados grotten bezoeken. Op 20 kilometer zijn enorme voetafdrukken van dinosaurussen te vinden (150 cm!). Deze zijn 168 miljoen jaren geleden hier achtergelaten. (zeker als de zon laag staat zijn ze goed te bewonderen). In het Monges park op 20 km afstand kunt u  kanoën, boogschieten en  rotsklimmen.

De omgeving

Unesco werelderfgoed

In de omgeving bevinden zich drie belangwekkende kloosters die behoren tot het Unesco Werelderfgoed: Het klooster van Alcobaça uit de 12e eeuw, ooit in haar gloriedagen bewoont door bijna duizend monniken, was een van de machtigste en meest invloedrijke kloostercomplexen van Portugal. Het is uiteindelijk in 1834 aan haar eigen decadentie ten onder gegaan. Het klooster herbergt nu de grootste bibliotheek van Portugal.  Tomar, en prettig stadje in het natuurgebied Sete Montes met haar indrukwekkende Tempelierskasteel, was ooit het centrum van militaire macht. Het klooster van Batalha heeft een belangrijke rol gespeeld in de Portugese geschiedenis. De kerk werd namelijk gebouwd ter ere van de overwinning (Santa Maria da Vittoria) van de Portugezen op de Castilianen in de slag bij Aljubarrota in 1385. Het gebouw is in zandkleurige steen opgetrokken en heeft geen gekleurde of heel grote ornamenten. Een groot aantal versieringen is aangebracht, die geen van alle helemaal gelijk zijn. Dat maakt dat het gebouw in feite één groot kunstwerk is. Uiteraard is het pelgrimsoord Fatima ook een bezoek waard.

Serra de Candeeiros en de Serra de Aire Natuurpark

Tussen Lissabon en Coimbra liggen de kalkheuvels van de Estremadura. In 1979 werd een deel hiervan, de Serra de Candeeiros en de Serra de Aire, tot natuurpark uitgeroepen. Het gebied beslaat zo’n 39.000 ha. Je vind hier een weids landschap van geërodeerde kalksteen (lapiaz), olijfgaarden, ommuurde akkertjes en uitgestrekte kurkeikbossen In het natuurpark zijn diverse wandelroutes uitgezet. U kunt er paardrijden. Birdwatching,

Costa da Prata

Op een half uurtje van het hotel liggen de stranden van de Costa da Prata en Nazaré. Nazaré is vanouds een vissersplaats. Tegenwoordig is het een geliefde badplaats. Alhoewel Nazaré geen middeleeuwse charme heeft of monumenten van grote architectonische waarde heeft is het een heel plezierig stadje met witte huizen aan mooie stranden. De zee is hier vaak onstuimig maar dat belet de toeristen niet om een duik in zee te nemen. De stranden zijn befaamd bij surfers en er worden hier jaarlijks kampioenschappen gehouden (en wereldrecords verslagen!)

Berlengas eilanden

Voor de kust van Peniche liggen op een half uurtje varen de rotsachtige Berlengas eilanden (Biosfeer reservaat) De archipel bestaat uit één groot eiland, Berlenga Grande, en enkele kleine eilandjes  (Estelas en Farilhões). Het grote eiland, Berlenga Grande, is vanaf het vasteland van Portugal zichtbaar. Hier leven verschillende inheemse plantensoorten en het eiland is tevens een geliefde broedplaats voor talrijke zeevogels. Hier staat de vesting São João Baptista, een fort in manuelijnse stijl uit 1502. De kleine stranden met kristalhelder water zijn prachtig en ideaal om een duik in te nemen. De tocht naar het eiland Berlenga Grande duurt ongeveer 30 minuten. Je kunt later in de middag terug gaan naar het vasteland of in de vesting overnachten. Er is ook een restaurant op het eiland.

Deze accommodatie wordt aangeboden in de Cultuur&Natuur rondreis Portugal, de Natuur&Cultuur rondreis Portugal

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: