Extremadura

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Extremadura

Puur en ongerept Spanje

Extremadura ligt in het zuidwesten van Spanje en grenst aan Portugal, en de regio’s Castilië-La Mancha, Castilië en León en Andalusië. De hoofdstad van de Extremadura is Mérida met iets meer dan 70.000 inwoners.

Rijke cultuur en historische steden

De Romeinen en de Moren hebben hun sporen hier nagelaten. Vele beroemde conquistadores zijn hier geboren, mede daardoor komen veel plaatsnamen uit het gebied van Extremadura ook voor in de Nieuwe Wereld. Trujillo, stad van de conquistadores, is gebouwd op een granieten heuvel. Het kasteel torent boven het stadje uit, u heeft er een fenomenaal uitzicht op de omliggende omgeving. Het fraaie Plaza Mayor behoort tot de mooiste van Spanje. Een bezoek aan het klooster van Guadalupe mag niet ontbreken. Vele pelgrims zijn u voorgegaan. Deze stad is vooral bekend vanwege ‘de zwarte Maagd van Guadalupe’.
Mérida, gesticht in 25 v. Christus, was een van de belangrijkste hoofdsteden van het Romeinse rijk. Vele monumenten uit die tijd zijn bewaard gebleven. Merida is daarom uitgeroepen tot Werelderfgoedstad. Bezoek de Romeinse brug, de Tempel van Diana, de Trojaanse boog, het aquaduct en de Mitreo-villa met haar prachtige mozaïekvloer en het amfitheater. Cáceres staat ook op de lijst van werelderfgoed. In de ommuurde, oude stadswijk met zijn statige panden en romantische straatjes, de kathedraal, haar paleizen en kerkjes waant u zich terug in de tijd.

Het landschap

De Extremadura is één van de meest authentiek gebleven regio’s in Spanje. Het is een fantastisch gebied voor natuurliefhebbers, ver weg van het massatoerisme. Hier leven nog vogelsoorten aan die elders in Europa zeldzaam of verdwenen zijn, zoals verschillende soorten arenden, gieren en trappen. Het heuvelachtige steppenlandschap, zeldzaam in Europa, is uitgestrekt en leeg  Het grootste deel van Extremadura bestaat uit steen- en kurkeikbossen en  de half-open weide landschappen van de dehesa.

Hier stromen de Taag en de Guadiana. In het noorden wordt Extremadura begrensd door de Sierra de Gredos, met toppen van ruim 2500 meter. Dwars door Extremadura lopen nog enkele bergketens, zoals de Sierra de San Pedro en Las Villuercas. In het zuiden vormt de Sierra Morena de grens met Andalusië

Het Nationaal Park Monfragüe

Dit park, dat zich voornamelijk uitstrekt langs de randen van de rivier de Taag, is een van Europa’s belangrijkste roofvogel gebieden. Het beslaat een oppervlakte van 10 bij 30 kilometer en u vindt hier de grote concentraties van de Spaanse keizer-arenden en monniksgieren. Op de steile rotswanden in het park broeden de vale gieren. Andere soorten die hier een onderkomen vinden zijn dwergarend, havikarend, steenarend en slangenarend. Nationaal Park Monfragüe is grotendeels voor publiek gesloten, maar er is een route opengesteld waarlangs de vogels gezien kunnen worden.

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: